Autonieuws

100% elektrische Abarth 600e krijgt 240 pk!

januari 11, 2024

Perfo-eCMP: een platform voor topprestaties

Abarth en Motorsport hebben gezamenlijk een nieuw platform ontwikkeld met behulp van slimme technologie, kennis uit de racerij, technische expertise en duizenden testuren. Het resultaat is Perfo-eCMP: een platform op basis van het vertrouwde eCMP-platform.

Sperdifferentieel

“Elk technisch element is geanalyseerd, verfijnd en afgestemd door een gezamenlijk team van ingenieurs, experts en testers van zowel Abarth als Motorsport. Voor een nog hoger prestatieniveau is de nieuwe Abarth ook uitgerust met een sperdifferentieel dat is ontwikkeld voor de specifieke behoeften van een elektrische aandrijflijn”, zo luidt de officiële verklaring.

Abarth 600e

Abarth 600e: de krachtigste Abarth ooit

De nieuwe Abarth beschikt over een systeemvermogen van 176 kW (240 pk) en een slim remsysteem, dat meer kracht en stabiliteit biedt dankzij grote remschijven en grote schijfoppervlakken voor een betere warmteafvoer en meer weerstand tegen ‘brake fading’.

Nieuwe banden

Nieuw ontwikkelde banden, die zijn voortgekomen uit ervaringen in Formule E-races, bieden maximale grip zonder concessies te doen aan de actieradius en akoestiek. Het zachtere rubberprofiel aan de buiten- en middenzijde zorgt voor extra grip in bochten en een verbeterde actieradius. Tegelijkertijd zorgt een polyurethaan inzetstuk voor akoestische isolatie, waardoor het waargenomen geluidsniveau met 20% wordt verminderd.

Sportief interieur

In het interieur dragen comfortabele stoelen met een race-ergonomie bij aan een aangename zitpostie. De high-performance stoelen zijn samengesteld uit vier verschillende schuimsoorten om optimale ondersteuning te bieden aan elk deel van het lichaam. Hun omhullende vorm is ontworpen om veel steun te bieden in bochten. Het schuim met een hogere dichtheid zorgt bovendien voor hoge duurzaamheid. Binnenkort volgen meer details.

Abarth 600e