Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Zowel normale als blanke lak herstellen bij kleine schade

april 19, 2022

Steenslag schade herstel

Een manier van het herstellen van steenslag schade zonder een deel van de auto te laten herspuiten, is het gebruik van een lakstift. Aangezien steenslag schade zo klein is dat het in principe even bijgestipt kan worden, is een lakstift een goede en betaalbare uitkomst. Het voordeel van een lakstift is ook dat je elke gewenste kleur kunt krijgen. Het is simpelweg de kleurcode opgeven en de lakstift wordt voor jouw gevuld. Maar wanneer je de kleurcode niet weet of een weinig voorkomende kleur op je auto hebt is dit geen probleem, je kunt namelijk ook de lak laten opmeten om te kijken uit welke elementen de lak bestaat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste kleur voor jouw auto hebt. Daarnaast is het auto lakstiften bestellen ook makkelijk online te doen.  

Naast dat een lakstift een stuk goedkoper is dan een volledig paneel te laten spuiten, is het ook nog eens makkelijk te gebruiken. Het makkelijke gebruik bespaard ook weer kosten, aangezien je het hierdoor zelf kunt doen en niet naar een specialist hoeft. Wanneer je een lakstift wil gebruiken, moet je er eerst voor zorgen dat het schade plekje goed schoon en ontvet is. Als je dit niet eerst doet is de kans groot dat de lak niet hecht aan de auto. Vervolgens is het simpelweg even de plek bij stippen en goed laten drogen. Zorg er wel voor dat de lak op het plekje wat je aan het herstellen bent niet te dik wordt. 

Ook blanke lak herstellen

En wanneer je naast de kleurlak ook graag de blanke lak wilt bijwerken, dan is hier ook een goedkope oplossing voor. Net zoals dat de kleurlak in een lakstift verkrijgbaar is, heb je ook blanke lak van CROP in een lakstift. Het enige wat je moet doen om deze goed aan te brengen, is het eerst goed laten drogen van de kleurlak. Wanneer deze droog is kun je ook gemakkelijk de blanke lak bij stippen.