Achtergrond Autonieuws

ZOMERWEEK #4: Kia Picanto Convertible, zomer in het A-segment

juli 11, 2024

Kia Picanto Convertible

De Kia Picanto valt in het segment van kleine stadsauto’s, dat vooral gericht is op praktische, betaalbare en zuinige voertuigen. De vraag naar cabriolets in dit segment is over het algemeen laag. Cabriolets zijn meestal populairder in hogere marktsegmenten waar klanten bereid zijn meer te betalen voor een auto met een open dak.

Stijfheid een probleem

Daarnaast zijn kleine auto’s zoals de Picanto zijn afhankelijk van hun dak voor een groot deel van hun structurele stijfheid. Het verwijderen van het dak zonder adequate versterkingen kan de veiligheid en het rijgedrag van de auto negatief beïnvloeden. Het toevoegen van de nodige versterkingen zou het gewicht verhogen, wat ten koste zou gaan van de prestaties en het brandstofverbruik.

Prijs is alles in het A-segment!

In het segment van kleine stadsauto’s is de concurrentie hevig, en fabrikanten richten zich meestal op het bieden van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een cabrioletvariant zou waarschijnlijk een nicheproduct zijn, wat moeilijk te positioneren is in een markt waar klanten voornamelijk op zoek zijn naar betaalbare en praktische oplossingen. En toch vinden wij hem leuk, zo’n Kia Picanto Convertible. Dan maar alleen digitaal genieten.

Zomerweek

Het is Zomerweek op AutoRAI.nl. In deze week zetten we zomerse modellen in het zonnetje met behulp van kunstmatige intelligentie. Alle modellen die de revue passeren bestaan niet. We kunnen er alleen maar over dromen.

Een zilveren cabriolet met het kenteken "KIA RINTO" staat geparkeerd in een stadsstraat met moderne gebouwen op de achtergrond.
Een zilveren cabriolet met het kenteken “KIA RINTO” staat geparkeerd in een stadsstraat met moderne gebouwen op de achtergrond.