Autonieuws

Zo stellen klanten de Bentley Batur (2 miljoen euro) samen

juni 2, 2023

18 exemplaren van de Bentley Batur

Bentley produceert slechts 18 exemplaren van de Batur, waarvan de eerste zestien stuks al volledig zijn gespecificeerd. Klanten kiezen voor zeer bijzondere samenstellingen en laten bijzondere materialen verwerken in de auto’s, zoals 3D-geprint 18-karaats goud en titanium. Onder de motorkap van de Bentley Batur ligt altijd een 740 pk en 1.000 Nm sterke W12.

Koolstofvezel is niet duurzaam

Koolstofvezel staat bekend om zijn ongelooflijke balans tussen sterke en een laag gewicht, maar het is geen duurzaam materiaal. Bentley zegt: “Nieuwe, natuurlijke alternatieven voor koolstofvezel zijn nu mogelijk met behulp van hoogwaardige composieten gemaakt van vlas – een duurzame ‘supervezel’. Dit immens sterke en ongelooflijk lichte materiaal is perfect geschikt voor toepassing in de hele Batur.”

Bentley Batur in vier thema’s

Om een idee te geven waar klanten voor kiezen, toont Bentley vier thema’s. Elk met zijn eigen kenmerken en materialenmix. Op deze foto’s zie je onder meer de Nebula met een ‘wasabi’-achtige kleur, de Supernova in de kleur Sunbean, de Hyperspace in de kleur Daybright Blue en de Dark Matter in de twotone-kleurstelling Fine Brodgar en Black Crystal. Uniek is dat klanten ook een soort ‘moodboard’ krijgen waarop ze de exterieurkleuren en materialenmix kunnen zien. Zo worden hun wensen tastbaar en kunnen ze oordelen of ze het nog willen aanpassen of niet.Bentley Batur