Fun

YouTuber schroeft alles van zijn Tesla Model S Plaid af om 0-100-tijd te verbreken

juli 21, 2023

Tesla Model S Plaid

Na onze testweek met de Tesla Model S Plaid hadden wij de behoefte om langs te gaan bij de fysiotherapeut. Een 0-100-tijd van 2,2 seconden gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar de Amerikaanse YouTuber BoosterBoiz vond het niet snel genoeg. Hij heeft daarom zijn 1.020 pk sterke Tesla Model S Plaid werkelijk tot op het bot gestript. Motorkap? Weg! Kofferbak? Weg! Deuren, ramen, stoelen en alle overbodige tierlantijntjes? Weg ermee! Hij bracht het gewicht van de krachtige elektrische sedan terug van 2.100 kg naar 1.800 kg. Alles voor één doel: de opgegeven 0-100-tijd verbreken.

Baksteen

Dat moet makkelijk lukken met een gewichtsbesparing van maar liefst 300 kilogram, toch? Echter, moderne auto’s worden niet voor niets tot in de kleinste details ontworpen en in windtunnels geperfectioneerd. De gestripte versie van de Model S lijkt meer op een stevige baksteen dan een gestroomlijnde snelheidsduivel.

Mislukt

Zijn poging om de acceleratietijd te verbeteren mislukt dan ook. Een Model S Plaid heeft – volgens Tesla – slechts 2,1 seconden nodig voor een 0-100-sprint. In Amerika komt dat neer op 2,2 seconden van 0 tot 60 mijl per uur. De YouTuber kwam – zonder aanpassingen aan zijn auto – niet onder de 2,35 seconden. Na de stevige cosmetische ingreep, en met een gewichtsbesparing van 300 kilogram – deed hij er niet korter, maar juist langer over: 2,43 seconden. Hieronder kun je het mislukte experiment bekijken:

Lees ook: Review – Tesla Model S Plaid, maakt mensen misselijk