Autonieuws

Yamaha Ténéré 700 World Raid: lange afstandsbuffel

februari 15, 2022

Dezelfde motor

De Ténéré 700 is populair, want de motorfiets is wereldwijd al meer dan 20.000 keer is verkocht. Dat komt door het speelse karakter van de motor, mede veroorzaakt door die levendige CP2-motor, die ook in de MT 07 hangt en ook in de Ténéré 700 World Raid te vinden is. De tweecilinder met een inhoud van 689 cc heeft lekker veel koppel dat lineair afgegeven wordt. Ideaal dus voor offroad.

Ténéré 700 World Raid

De belangrijkste aanpassing die Yamaha gedaan heeft aan de Ténéré 700 World Raid is het vergroten van de tank. Deze is van 16 liter inhoud naar 23 liter gegaan en wordt verdeeld over twee tanks. Yamaha heeft blijkbaar geluisterd naar de feedback vanuit de community, want op diverse fora werden als naar alternatieven gezocht om de tankinhoud te vergroten.

Meester in de wildernis

Met die woorden omschrijft Yamaha deze World Raid-uitvoering. Want door de grotere tanks krijgt de motorfiets een actieradius tot 500 kilometer. Doordat de twee tanks aan weerskanten van de Ténéré zitten, blijft het zwaartepunt laag. Zelfs net zo laag als bij de normale Ténéré 700, als we Yamaha moeten geloven. Zo blijft wel het wendbare karakter van de motor behouden.

Een ander belangrijk kenmerk van deze nieuwe lay-out is dat het hoogste punt van de nieuwe dubbele, aan de zijkant gemonteerde tanks, lager is dan de bovenkant van de tank op de Ténéré 700. Hierdoor is er een minder hoogteverschil tussen de tank en het zadel en kun je al rijder makkelijker je gewicht verplaatsen.

Wat is er nog meer anders?

De tanks zijn niet het enige wat anders is ten opzichte van de andere versies. Zo heeft de World Raid ook een vlakker zadel in twee delen, 5-inch TFT-kleurendisplay met drie thema’s, mobiele berichtconnectiviteit, een toegevoegde modus waarbij ABS voor aan kan en achter uit, langere veerwegen, Öhlins stuurdemper, grotere voetsteunen, nieuwe skidplate en een nieuwe radiatorgrille.

Alle kenmerken Ténéré 700 World Raid

Wanneer te koop?

De Ténéré 700 World Raid komt in twee kleurstellingen: Icon Blue en Midnight Black en staat vanaf begin mei bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.