Autonieuws

Xpeng officieel in Nederland – eerste model per direct online te reserveren

maart 14, 2022

Chinese auto’s

Er komen in rap tempo meer Chinese automerken naar Europa. Denk aan MG, Nio, Aiways, Seres en Lynk & Co. Deze autofabrikanten maken bijna allemaal hun Europese debuut in ons land of in Noorwegen. Beide landen lopen namelijk voorop op het gebied van elektromobiliteit. Verkoop je hier niet goed, dan kun je het eigenlijk in heel Europa wel schudden. Bovendien is het neutrale grond. Beide landen hebben geen eigen (noemenswaardige) auto-industrie, waardoor je als nieuw merk makkelijker voet aan de grond krijgt.

Xpeng P5

Het eerste model dat Xpeng bij ons introduceert is de P5, een gezinsauto die de strijd aangaat met de Tesla Model 3. De P5 beschikt over een 66 kWh accu, waarmee op papier een actieradius van 465 kilometer haalbaar is. Later komt waarschijnlijk nog een groter accupakket beschikbaar. Over het vermogen is nog niets bekend, wel dat je kunt kiezen voor twee- of vierwielaandrijving.

Prijs Xpeng P5

In China betaal je omgerekend zo’n 33.000 euro voor de P5. Hoeveel hij in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. Bestellen kan nog niet, maar reserveren wel. Dit kan via de Xpeng-app of via de website. Vanaf het najaar is het mogelijk om een testrit te maken en naar verwachting worden de eerste auto’s uitgeleverd in het vierde kwartaal van 2022.

Tekst gaat verder onder de foto

Xpeng Experience Store

Om Nederlanders vast kennis te laten maken met het modellengamma heeft Xpeng in de Westfield Mall in Leidschendam een Experience Store geopend. Naast de P5 kun je hier ook de P7 bekijken. Deze 4,88 meter lange sedan is een maatje groter dan de P5 (4,81 meter) en is een concurrent van de Tesla Model S. Hij heeft 80 kWh accu, een WLTP-range van 530 kilometer en doet 0-100 km/u in 4,5 seconden. De Xpeng X2 – een prototype van een vliegende auto – kun je ook bekijken in de hippe showroom.

Lees ook: