Autonieuws

Wereldpremière nieuwe merken OMODA en JAECOO

mei 23, 2023

Voor het eerste is sinds de coronapandemie was de autoshow van Shanghai weer vrij toegankelijk voor het grote internationale publiek. En dat was te merken ook. Onder toeziend oog van honderden dealers, stakeholders en journalisten over de hele wereld beleefden de nieuwe merken OMODA en JAECOO hun wereldpremière. Beide merken werden aan de wereldpers getoond in de vorm van een SUV doordrenkt met technologie, een ogenschijnlijk hoge kwaliteit, mooie interieurmaterialen en modieus exterieurdesign.

OMODA 5 EV

Een model waar we ongetwijfeld meer van zullen horen dit jaar, is de OMODA 5 EV met volledig elektrische aandrijving. Naar eigen zeggen voldoet dit model volledig aan de hedendaagse maatsteven en verwachtingen van klanten over de hele wereld die slim en vooral milieubewust willen reizen. De OMODA 5 EV speelt een belangrijke rol om de concurrentiepositie van Chery op de wereldwijde automarkt te versterken. Het is ook het uithangbord van de Chinese autofabrikant op het gebied van technologische ontwikkeling, waarmee Chery zich wil bewijzen als volwaardig alternatief voor andere Chinese merken, zoals BYD en MG die in Europa al aardige groeicijfers laten noteren.

JAECOO

Het tweede merk dat zijn wereldwijde debuut beleefde, is JAECOO. Daarbij werden onder andere de JAECOO 7 gepresenteerd. Ook bij dit merk ligt de focus op design, intelligente technologie, gepersonaliseerde oplossingen en milieuvriendelijke aandrijftechnologie, maar dan in combinatie met plug-in hybride aandrijving. Daarnaast zien we bij de JAECOO 7 een wat meer robuuste offroad-uitstraling.

Chery groeit snel

Het Chinese concern Chery Automobile is in Europa nog vrij onbekend, maar als we even in de cijfers duiden, blijkt al snel dat het een grootmacht is om extra rekening mee te houden. Chery verkocht in 2022 wereldwijd 1,1 miljoen auto’s en behoort momenteel tot de snelst groeiende autofabrikanten ter wereld. Samen met SAIC Motor en Tesla China behoort Chery ook tot de Chinese autofabrikanten die de meeste auto’s buiten China verkoopt. Het concern heeft ook zestien autofabrieken en vijf R&D-centra verspreid over de wereld, waarmee er geen misverstand bestaat over het internationale karakter van Chery.