Autonieuws Autosport Formule 1

Wedstrijdleider Formule 1 Michael Masi aan de kant gezet

februari 17, 2022

In opspraak

In de laatste race van het seizoen pakte Max Verstappen ten koste van Lewis Hamilton de wereldtitel in het kampioenschap. Mede door de besluiten die Michael Masi nam tijdens de slotfase van de race, waarin hij met nog één ronde te gaan de safetycar naar binnenhaalde en achterblijvers liet inhalen. Hierdoor kon Max in de laatste ronde op versere banden de aanval openen op Hamilton en de rest is bekend. Welke taak Michael Masi krijgt binnen de FIA is nog niet bekend.

F1 VAR

De nieuwe wedstrijdleiders heten Niels Wittich en Eduardo Freitas en zullen elkaar afwisselen. Ze worden ondersteund door Herbie Blash, voormalig vervangend Race Director van de F1. Om een oogje in het zeil te houden op de nieuwe wedstrijdleiders heeft Ben Sulayam een nieuw plan. Waarbij een soort VAR in het leven wordt geroepen, zoals we dat ook kennen bij voetbal. Deze zal toezicht houden op de besluiten van de wedstrijdleiding.

Net als het bij het voetbal zullen de mensen in dit team niet aanwezig zijn op de locatie, maar volgen alles op afstand. De nieuwe plannen zijn al gepresenteerd aan Stefano Domenicali en alle F1-teambazen. Iedereen stemde unaniem in met de nieuwe plannen. Daarnaast is het ook niet meer mogelijk om als teambaas direct contact te hebben met de wedstrijdleiding.

Lees ook: FORMULE 1-KALENDER 2022 OFFICIEEL BEKEND