Autonieuws

Wat krijgen we nou? Honda onthult ‘Jazz RS’!

oktober 7, 2022

Honda Jazz is de Fit

In Japan luistert de Honda Jazz naar de naam Fit. De huidige generatie is sinds 2019 op de markt. De Fit is een van de populairste modellen van Honda in Japan. Niet zonder reden, want de vijfdeurs mini-MPV steekt verrassend goed in elkaar.

In Europa levert Honda de Jazz momenteel als normale versie of als Crosstar met meer avontuurlijke looks. In Japan krijgt de Fit nu een update. Die aanpassingen worden naar verwachting ook doorgevoerd in de Europese Honda Jazz.

Sterkere e:HEV aandrijflijn

Wat is er nieuw? De e:HEV hybride aandrijflijn van de Jazz wordt een tikkeltje krachtiger. Het vermogen is gestegen naar 90 kW (122,4 pk) en het koppel bedraagt 253 Nm. Daarmee is de hybride aandrijflijn 14 pk sterker dan voorheen. Dat is toch best een flinke vermogenstoename.

Honda Fit RS

Naast de bekende uitvoeringen van de Fit introduceert Honda ook een heuse RS-uitvoering. Reken hierbij niet op extra veel vermogen. Nee, het RS-label doelt op de agressievere uitstraling en een sportiever onderstel. Diverse RS-badges maken het feest compleet. Met name de andere grille, grotere luchtinlaat voor en subtiele achterspoiler vallen op bij de Honda Fit RS.

Honda heeft voor de Japanse markt ook een conventionele verbrandingsmotor aangekondigd voor de Fit RS. Die wordt in november voorgesteld, maar komt naar alle waarschijnlijkheid niet naar Europa. Op ons continent is de Honda Jazz alleen leverbaar met de e:HEV aandrijflijn in verband met de CO2-uitstoot.

Wanneer de vernieuwde Honda Jazz naar Europa komt, is nog niet bekend. In Japan is de levering per direct van start gegaan.