Autonieuws

Wat is de beste parkeermogelijkheid op Eindhoven Airport?

juli 8, 2022

De zomervakantie is voor sommigen al begonnen. Veel vakanties beginnen en eindigen op de luchthaven, maar wat is nou de beste manier om je auto kwijt te kunnen? Wij hebben het uitgezocht voor reizigers die reizen via Eindhoven Airport!

Eindhoven is gelegen in het zuiden van het land. Voor veel mensen is dit ver reizen, maar vanwege soms voordelige vluchten ten opzichte van andere luchthavens kan je kiezen voor Eindhoven Aiport. Er zijn verschillende manieren van parkeren bij Eindhoven Airport.

Parkeermogelijkheden Eindhoven Airport

Één van de meest praktische oplossingen voor het parkeren bij Eindhoven Airport is het parkeren op het parkeerterrein van Eindhoven Airport zelf. Je kan natuurlijk regelen dat iemand je rijdt, zodat je afgezet kan worden bij de kiss & ride, maar Eindhoven Airport biedt ook verschillende vormen van parkeren aan. P1 Gold, P3 Silver, P4 Bronze + en P5 Bronze.

Gold Parking P1 is parkeren voor de deur van Eindhoven Airport. Elke dag kan je hier je auto gratis parkeren voor 15 minuten, wat het ideaal maakt voor een kiss & ride. Zodra deze tijd verstreken is, betaal je €3,- per half uur tot een maximum van 5 uur. Daarna geldt het dagtarief van €35,- per kalenderdag. Ook voor lang- en kort parkeren biedt Eindhoven Airport plaatsen aan.

Als je 5 minuten verder loopt, vindt je de Silver Parking P3. Deze parkeergelegenheid is bestemd voor lang parkeren. Hier kun je alleen parkeren met een reservering.

Op 7 minuten lopen vanaf de terminal kom je terecht bij de Bronze Parking P4 en P5. Deze parkeerplaats is grotendeels overdekt en kan je terecht voor lang parkeren. Ook bij deze parkeerplaats kun je alleen terecht met een reservering.

Om zeker te zijn van je parkeerplaats, ook bij Gold Parking P1, is het verstandig om van te voren je parkeerplek te reserveren.

Externe aanbieders

Er zijn naast de parkeerplekken van Eindhoven Airport zelf, ook verschillende externe aanbieders die parkeerplekken rond de luchthaven aanbieden. Dit kunnen parkeerplekken bij hotels zijn, maar ook zijn er aanbieders die een parkeerplek aanbieden met een shuttle. Dit is een parkeerplek die niet op loopafstand is, maar door de shuttle nog steeds op acceptabele afstand is. Ook zijn er aanbiedingen waar je simpelweg naar de vertrekhal rijdt, je sleutels afgeeft, en klaar bent voor vertrek. De meest luxe variant is een Park, Sleep and Fly arrangement. In dat geval betaal je voor een overnachting, inclusief parkeerplek voor je reis en een shuttle die je naar de airport brengt. Door gebruik te maken van een externe aanbieder kan je specifieker op jouw behoefte een parkeerplek regelen.

Er zijn dus veel opties om je auto kwijt te kunnen op Eindhoven Airport. Kies zorgvuldig wat het beste bij jou en je budget past!