Geen onderdeel van een categorie

Wandelaar treft compleet gestripte Mercedes-Benz aan in het bos

april 20, 2022

Gestripte auto

Boswachter Erik de Jonge van Brabants Landschap kreeg op dinsdagochtend een opmerkelijk telefoontje binnen: ‘Hier staat een autowrak in een afgelegen bospad. Klopt dat?’. De boswachter ging direct op onderzoek uit en trof niet veel later vlakbij de gemeentegrens met Bergen op Zoom de restanten aan van een Mercedes-Benz A-Klasse. De auto was ontdaan van alle dure onderdelen.

Onderdelendieven

De politie vermoed dat de gestripte auto het werk van onderdelendieven is. Criminelen verkopen de auto-onderdelen vaak eenvoudig en anoniem via het internet. Een setje banden met velgen leveren al snel enkele duizenden euro’s op. De Mercedes-Benz staat op Luxemburgs kenteken, maar de auto staat niet opgegeven als gestolen. De kans is groot dat de eigenaar nog niet eens wist dat zijn auto verdwenen was.

Tekst gaat verder onder de foto

Vaklui

De dieven zijn vakkundig te werk gegaan. Ze hebben de auto midden op een bospad geparkeerd en vervolgens compleet gestript. De wielen, deuren, motorkap, bumpers, boordcomputer en het stuur zijn gedemonteerd en meegenomen. Volgens de boswachter wisten de dieven exact wat ze aan het doen waren en zijn er nauwelijks sporen achtergelaten. ”Geen kneuzen, maar vaklui. Alle schroeven zijn onbeschadigd. De boel is mechanisch uit elkaar gehaald, daar is geen schroevendraaier aan te pas gekomen. Dat kan ik aardig inschatten op basis van een garage waar ik vaak meekijk”, zegt boswachter Erik de Jonge tegen het AD.