Autonieuws

Vrachtschip met duizenden Porsches, Audi’s, Bentley’s en Lamborghini’s gezonken

maart 2, 2022

393 miljoen euro

Amerikanen die onlangs een Porsche, Audi, Bentley of Lamborghini hebben besteld moeten waarschijnlijk nog even wachten voordat hun auto op de stoep staat. Een schip met 1.100 Porsches, 189 Bentleys en tientallen Lamborghini’s is gekapseisd en ligt op de bodem van de Atlantische Oceaan, op een diepte van 3.000 meter. Naar schatting waren de auto’s samen 393 miljoen euro waard.

Tekst gaat verder onder de foto

Felicity Ace

De problemen voor de Felicity Ace begonnen op 16 februari. Het schip was onderweg van het Duitse Emden naar de oostkust van de VS, toen er aan boord brand uitbrak. Alle 22 bemanningsleden werden direct geëvacueerd en het schip dobberde stuurloos rond in de Atlantische Oceaan.

Nederlandse bergingsbedrijf

Twee dagen later arriveerden sleepboten van het Nederlandse bergingsbedrijf Smit Salvage en werd er begonnen met blussen. De brand werd uiteindelijk gedoofd, maar dat duurde langer dan verwacht. In het ruim stonden namelijk ook veel elektrische auto’s.

Gekapseisd

Op 24 februari was de brand onder controle en gingen de bergers aan boord om het schip te stabiliseren. Dat is kennelijk niet gelukt, want volgens de rederij is het schip ten onder gegaan. Volgens de bergers hebben water aan boord en hoge golven ervoor gezorgd dat het schip is gekapseisd.

Lees ook: Max Verstappen sluit grootste contract ooit in de Formule 1