Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Voor twee miljoen euro aan gestolen luxe auto’s gevonden in iemands achtertuin

maart 29, 2022

Autodiefstal

Grand Theft Auto, bij ons bekend als een videospelletje, maar in Amerika staat het simpelweg voor autodiefstal. In Zuid-Californië wist een autodief maar liefst 35 dure auto’s te stelen zonder gepakt te worden. Hij ging dan ook zeer geraffineerd te werk. Hij tikte niet een ruitje in om vervolgens wat stroomdraden te verbinden, zodat hij er vandoor kon gaan met de auto. Nee, hij kocht de auto’s gewoon bij lokale dealers, maar hoogstwaarschijnlijk met vervalste documenten.

Grote hoeveelheid

Veel details over zijn werkwijze geeft de lokale politie niet vrij, maar duidelijk is dat de dief de auto’s niet netjes heeft afgerekend. Na een intensief onderzoek van twee maanden en een huiszoekingsbevel werd een “grote hoeveelheid luxe voertuigen” gevonden in de wijk Van Nuys in de San Fernando Valley in Californië.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Bentley en Aston Martin

Op de vrijgegeven foto’s zien we een bonte verzameling van gloednieuwe exotics en andere luxe modellen. Ze staan keurig naast elkaar geparkeerd in iemands achtertuin. De dief had smaak, want de gestolen verzameling bestaat onder andere uit een Bentley Continental GT, Corvette C8 en een Aston Martin Vantage, maar er staan ook verschillende modellen van Jaguar, Land Rover, Lexus en Porsche tussen. In totaal zijn zo’n 35 auto’s teruggevonden, ter waarde van 2,3 miljoen dollar (€2,1 miljoen). Een 39-jarige verdachte is opgepakt. In het gebouw bleek ook een wietplantage te zitten met 400 planten. Fijne buurt dus.