Autonieuws

Volvo EX90 Excellence: het antwoord van Volvo op een Bentley

april 17, 2023

Meer tijd voor jezelf

Volgens Volvo is de Volvo EX90 Excellence de perfecte metgezel als je liever op de achterbank zit in plaats van zelf te rijden, zodat je net wat meer tijd aan jezelf kunt besteden. Of dat nu is omdat het beter bij een druk werkschema past, of gewoon omdat je dat wilt.

Volvo EX90 Excellence eerst naar China

“Met de EX90 Excellence laten we onze innovatiekracht zien in het ultieme premiumsegment en voldoen we aan specifieke markteisen”, aldus Björn Annwall, chief commercial officer en plaatsvervangend CEO. “De Excellence wordt eerst in China aangeboden, aangezien de Chinese markt enorm belangrijk is voor ons bedrijf en de EX90 Excellence gemaakt is om te voldoen aan de vraag naar hoogwaardige auto’s met chauffeur.”

Volvo EX90 Excellence

Van zeven naar vier zitplaatsen

Op cosmetisch vlak ondergaat de volledig elektrische Volvo EX90 Excellence een aantal wijzigingen ten opzichte van de EX90 met zeven zitplaatsen. De Excellence-variant heeft een tweekleurige carrosserie alsook 22-inch wielen. De reguliere achterbank en derde zitrij zijn verwijderd. Volvo installeert twee afzonderlijke stoelen achterin de EX90 Excellence, inclusief met zachte kussentjes. Uiteraard is aan stoelverwarming (keuze uit drie niveaus) en een massagefunctie (vijf verschillende niveaus) gedacht. De auto heeft zelfs een koelkastje.

Orrefors-kristal

Tussen de twee stoelen plaatst Volvo een hoge middenconsole met houtafwerking en ingebouwd display. Op de middenconsole plaatst Volvo ook een stukje Orrefors-kristal. Dit is een microschakelaar die een geurdispenser aanstuurt en tot drie verschillende geuren ondersteunt. Aan sfeerverlichting is ook gedacht. Qua materiaal wordt de EX90 Excellence geleverd met een afwerking in wolmix of een Nordico-bekleding. Laatstgenoemde is gemaakt van textiel, gefabriceerd van gerecycled materiaal zoals PET-flessen en biologisch materiaal uit bossen in Zweden en Finland. Een Bowers & Wilkins High Fidelity-audiosysteem met Dolby Atmos zorgt voor de finishing touch. In de hoofdsteun zijn luidsprekers geïntegreerd.
Volvo EX90 Excellence


Volvo EX90 Excellence