Autonieuws

Volkswagen schrapt nu al touchknoppen op stuurwiel

oktober 24, 2022

Normale druknoppen op Volkswagen stuurwiel

Schäfer maakt het nieuws over het verdwijnen van de touchknoppen op de stuurwielen van Volkswagen bekend op zijn eigen LinkedIn-pagina: “We scherpen ons portfolio en ons design aan en creëren een nieuwe eenvoud in het bedienen van onze voertuigen. Zo brengen we bijvoorbeeld de drukknoppen op het Volkswagen stuurwiel weer terug, want dat is wat klanten van Volkswagen willen.”

Touchknoppen werken niet

Modellen als de Golf, ID.3 en ID.Buzz hebben allemaal stuurwielen met touchbediening. Deze stuurwielen hebben dus wel knoppen, maar dit zijn knoppen die je op een andere manier bedient. Door middel van aanraking dus. En dat blijkt in de praktijk helemaal niet goed te werken. Het vergt concentratie om de juiste functie op het stuurwiel te vinden. Bovendien raak je als bestuurder vaak per ongeluk een knopje aan. Storend dus. Dat vinden niet alleen journalisten, maar ook klanten van Volkswagen zelf.

Luisteren naar kritiek: Volkswagen stuurwiel met drukknop keert terug

Schäfer luistert graag naar deze kritiek en heeft besloten om conventionele druktoetsen weer terug te brengen in de Volkswagen-interieurs. Of Volkswagen ook afscheid neemt van de slidecontrol-bedieningselementen voor het verhogen of verlagen van de temperatuur in de auto is niet bekend. Wat ons betreft mogen ook die worden vervangen door normale druktoetsen. Dat werkt in de praktijk gewoon eenvoudiger. En eenvoud is veiliger, want er is minder afleiding onderweg.