Autonieuws

Volkswagen ID Xtreme offroad concept heeft geheim aan boord

september 27, 2022

Altijd leuk die prototypes. Deze Volkswagen ID Xtreme werd speciaal ontworpen voor avontuurlijke expedities. Het is een vierwielaangedreven offroad-voertuig met stoere looks en serieuze prestaties.

Eigenschappen Volkswagen ID Xtreme

Een verhoogd rallyonderstel, 18-inch offroad-wielen, versterkte frontbalk, aangepaste voorbumper en via 3D-print vervaardigde spatborden geven de auto een stoer randje. De dakdrager met extra LED-schijnwerpers en de aluminium bodembescherming zorgen ervoor dat je ook offroad uit de voeten kunt.

Hoger systeemvermogen

Als basis is een oude Volkswagen ID.4 GTX testauto met een 82 kWh-batterij gebruikt. Maar zoals reeds aangegeven heeft deze Volkswagen wel een geheim aan boord. Want waar de ID.4 GTX en ID.5 GTX het schoppen tot ‘slechts’ 299 pk, daar heeft deze Volkswagen ID Xtreme een aanzienlijk hoger systeemvermogen.

Geheim: sterkere elektromotor achteras

Op de achteras is namelijk een sterkere elektromotor geplaatst. Daardoor heeft de auto 65 kW meer dan de Volkswagen ID.4 GTX, met een maximumvermogen van 285 kW. Dat is omgerekend 387,6 pk. Wellicht gaan we deze aandrijflijn in toekomstige Volkswagen-modellen terugzien. Zou mooi zijn, want als zelfs merken als MG elektrische aandrijflijnen met dik 400 pk op de markt brengen, dan kan Volkswagen niet achterblijven.