Autonieuws

Volkswagen ID.X Performance heeft nieuwe ID.7 als basis

september 11, 2023

Dikke verschijning, die Volkswagen ID.X Performance

De Volkswagen ID.X Performance beschikt over een koolstofvezel frontsplitter en achterdiffuser. De engineers hebben het wielspoor met 80 millimeter vergroot en het sportonderstel inclusief specifieke stijve veren met 60 millimeter verlaagd. Samen met de nieuwe aandrijflijn is die combinatie goed voor extra sportieve prestaties en een nog wendbaardere handling.

Forse wielen

De ID.X Performance staat op sportieve 20-inch velgen met een centrale wielmoer en racebanden in de breedtemaat 265. Achter zorgt een koolstofvezel vleugel voor wat extra downforce. Getinte achterlichtclusters benadrukken de sportieve looks van de elektrische high-performance limousine. In het interieur zitten de inzittenden in koolstofvezel kuipstoelen. Rode accenten onderschrijven daar het sportieve karakter.

Volkswagen ID.X Performance

Aandrijflijn

In de Volkswagen ID.X Performance showauto heeft Volkswagen de permanente synchroonmotor op de achteras aangevuld met een extra asynchrone motor op de vooras, om zo vierwielaandrijving te realiseren. Hierdoor is deze aandrijving bij uitstek geschikt voor het leveren van korte vermogenspieken in de vorm van een boost-functie. Het aandrijfkoppel wordt geregeld door een Vehicle Dynamics Manager, die ook de werking van het sperdifferentieel op de achteras aanstuurt. Die functie wordt bediend via een apart 17-inch display in de middenconsole. De energie voor de dual-motor aandrijflijn wordt geleverd door een accupakket met een hoge continue vermogensafgifte en korte laadtijden bij maximaal 200 kW. De All-wheel-drive aandrijflijn heeft een vermogen van 441 kW (558 pk).
Volkswagen ID.X Performance