Autonieuws

Volkswagen ID.7 is een elektrische Passat met 700 kilometer actieradius

april 18, 2023

Volkswagen ID.7

Volkswagen heeft het doek getrokken van het vijfde elektrische Volkswagen-model voor de Europese markt. Na de ID.3, ID.4, ID.5 en ID.Buzz maken we nu kennis met de ID.7. Net als de rest van de ID-familie is de ID.7 gebaseerd op het bekende MEB-platform van Volkswagen. De aandrijflijn is echter anders. Hij heeft een compleet nieuwe elektromotor met een vermogen van 210 kW (286 pk) en 550 Nm. De motor heeft een energiebesparend koelsysteem dat zonder elektrisch aangedreven oliepomp werkt. Het systeem kan zichzelf koelen via de tandwielen van de versnellingsbak.

Twee varianten

Er zijn twee varianten van de ID.7: de ID.7 Pro en de ID.7 Pro S. De ID.7 Pro heeft een accupakket met een capaciteit van 77 kWh, waarmee je ongeveer 615 kilometer kunt rijden. Het accupakket kan worden opgeladen met een snelheid van 170 kW. De ID.7 Pro S heeft een groter accupakket met een capaciteit van 86 kWh en een snellaadmogelijkheid van 200 kW, waarmee je een range van ongeveer 700 kilometer kunt bereiken.

Afmetingen

De ID.7 is 4,96 meter lang, 1,86 meter breed en 1,54 meter breed. Met een wielbasis van bijna 3 meter kan de ID.7 volgens het Duitse merk concurreren met auto’s uit het E-segment wat betreft interieurruimte. Het gestroomlijnde design met een aflopende, coupé-achtige daklijn speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de efficiëntie. De ID.7 heeft een lage luchtweerstand van slechts 0,23. Het front van de auto is grotendeels gesloten en de tussen de koplampen en achterlichten bespeuren we led-strips, typische stijlelementen van de ID.-familie.

Nieuw interieur

Volkswagen gaat met de ID.7 een andere richting op betreft het interieurdesign. Een 15-inch infotainmentscherm is centraal en vrijstaand geplaatst en kennen we nog niet van andere ID-modellen. De verlichte touchsliders onder het scherm, waarmee het geluidsvolume en de interieurtemperatuur kunnen worden aangepast, kennen we al wel. De ID.7 is de eerste Volkswagen die naast een compact digitaal instrumentencluster (ID. Display) achter het stuur standaard een augmented reality head-up display heeft. Als extra optie is er ook een high-end Harman Kardon audiosysteem beschikbaar.

Marktintroductie

Volkswagen gaat de ID.7 produceren in het Duitse Emden. De Nederlandse introductie staat gepland voor aankomende herfst. Prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Lees ook: GTI-fans opgelet: Eindelijk meer vermogen voor Volkswagen ID-modellen