Autonieuws

Volkswagen ID.3 GTX: die heeft veel power!

maart 15, 2024

Krachtige aandrijflijn voor Volkswagen ID.3 GTX

De nieuwe ID.3 GTX –modellen maken net als de ID.4, de ID.5 en de ID.7 gebruik van de meest recente elektromotor van Volkswagen. Naast de 210 kW/286 pk sterke versie debuteert de 240 kW/326 pk sterke variant met een koppel van liefst 545 Nm. De kracht van de elektromotoren vertaalt zich in aansprekende cijfers. De ID.3 GTX accelereert in 6,0 seconden van 0-100 km/u en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u. ID.3 GTX Performance heeft 5,6 seconden nodig voor de ‘0-100’ sprint. Bij 200 km/u treedt de begrenzing in werking.

Multilink achterwielophanging

Het rijplezier van de ID.3 GTX-modellen zit hem ook in het dynamische weggedrag. Door de plaatsing van het accupakket in de wagenvloer is het zwaartepunt laag en de gewichtsverdeling optimaal. Extra zware stabilisatoren, de multilink achterwielophanging en de GTX-specifieke onderstelafstemming dragen ook bij aan de rijbeleving. De ID.3 GTX Performance heeft daarbij DCC adaptive chassis control met keuze uit diverse rijprogramma’s.

Volkswagen ID.3 GTX

Accupakket en laadtijd

Beide nieuwe ID.3 GTX-modellen maken gebruik van een nieuw 79 kWh lithium-ion accupakket, dat geschikt is voor snelladen met 175 kW gelijkstroom. Het opladen van het accupakket van 10-80% duurt circa 26 minuten. De verwachte range voor de ID.3 GTX bedraagt 600 kilometer volgens de WLTP-testnorm.

GTX-design

De nieuwe GTX-modellen hebben een geheel eigen, dynamische look. Zo is er de specifieke GTX-voorbumper met een grote zwarte luchtinlaat met diamantpatroon. IQ.LIGHT LED matrixverlichting met een doorlopende lichtstrip in de grille is standaard. De opvallende dagrijverlichting in pijlpuntvorm is een nieuw GTX-kenmerk. Veel elementen, waaronder de nieuw ontworpen dorpels en de diffuser achter zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Met zwarte accenten en diamantvormige patronen benadrukken ook de 20 inch lichtmetalen velgen ‘Skagen’ het GTX-karakter. Deze velgen zijn er ook in volledig zwarte uitvoering.

Volkswagen ID.3 GTX Performance - interieur

Sportief interieur

Het interieur laat zich eveneens van zijn meest sportieve kant zien. Standaard zijn bijvoorbeeld premium sportstoelen met stiksels in rood; in de rugleuning is het GTX-logo geperforeerd. Optioneel zijn ergoActive-stoelen met ArtVelours Eco microvezelbekleding en een afwerking met ArtTex leder beschikbaar. Hierbij zijn ook elektrische stoelverstelling en rode GTX-logo’s op de zitplaatsen achter inbegrepen. In het multifunctionele stuurwiel komen diverse GTX-kenmerken samen, zoals de afwerking met rode stiksels en accenten in chroom en rood. Tevens heeft het digitale instrumentenpaneel GTX-features in het menu. Een augmented reality head-up display is leverbaar als optie.

Infotainment is ook nieuw

De introductie van ID.3 GTX-modellen valt samen met een compleet nieuwe cockpit-look voor alle ID.3’s. Een groot (32,8 cm) centraal touchdisplay is een belangrijk onderdeel van het nieuwe infotainmentsysteem. De nieuwe, innovatieve menustructuur maakt de bediening nog eenvoudiger. Diverse functies zijn bovendien met handige snelkoppelingen toegankelijk. De keuzeschakelaar voor de rijmodus bevindt zich niet meer in de behuizing van de Digital Cockpit, maar heeft nu, net als de ID.7, een eigen schakelaar op de stuurkolom. Mede hierdoor ontstond ruimte voor het grotere infotainmentscherm.

Bestellen

De Volkswagen ID.3 GTX-modellen zijn in de zomer bestelbaar. Meer informatie, specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX Performance - interieurVolkswagen ID.3 GTX