Autonieuws

Voetbal kijken in je BMW, het kan straks!

januari 18, 2023

Bundesliga belangrijkste voetbalcompetitie van Duitsland

De BMW Group en DFL Deutsche Fußball Liga werken samen aan een pilot om geselecteerde content uit de Bundesliga – de belangrijkste voetbalcompetitie van Duitsland – al vanaf de volgende speeldag beschikbaar te maken in de nieuwe BMW 7 Serie. De techniek wordt beschikbaar gesteld via een app op het BMW Curved Display, dat te vinden is in de nieuwe 7 Serie.

BMW 7 Serie

De Bundesliga-app voor in de auto wordt over-the-air geleverd aan de nieuwe BMW 7 Serie en is in eerste instantie beschikbaar in Duitsland. Andere landen volgen binnenkort in de regio’s Europa, Amerika en Azië. Het aanbod kan ook worden uitgerold naar toekomstige nieuw gelanceerde modellen. De pilot loopt in eerste instantie tot 31 maart 2024.

BMW en Bundesliga in BMW 7 Serie

Stilstaan is een must

Met het oog op veiligheid van de inzittenden is de video-inhoud in de Bundesliga-app voor in de auto alleen beschikbaar als de auto stilstaat. De test richt zich op on-demand content zoals highlights-formats of wedstrijdgegevens, maar ook op geselecteerde live-content, specifiek op maat gemaakt voor gebruik in het voertuig. Wanneer de BMW in beweging is, is het mogelijk om naar een audiostream van de inhoud te luisteren.

Werkt via 5G-verbinding

Om de functionaliteit voor videostreaming van de Bundesliga-app te gebruiken, moet de klant eerst de persoonlijke eSIM in zijn voertuig hebben geactiveerd. De antennes die in het voertuig zijn geïnstalleerd, stellen de eigenaar vervolgens in staat om te profiteren van supersnelle 5G-voetbalstreaming via hun persoonlijke mobiele abonnement.


BMW en Bundesliga in BMW 7 Serie


BMW en Bundesliga in BMW 7 Serie


BMW en Bundesliga in BMW 7 Serie