Autonieuws Elektrisch Video

VIDEO: Skoda Vision 7S: dikke elektrische SUV met 600 km bereik

oktober 24, 2022

Skoda Vision 7S

Met de conceptauto Vision 7S laat Skoda zien hoe toekomstige elektrische modellen van het merk er ongeveer uit gaan zien. Dat niet alleen, ook de plannen voor een volledig elektrische zevenzitter en het bereik wat daarbij hoort worden met dit studiemodel getoond. Maar naast een grote elektrische SUV introduceert het merk de komende jaren nog twee EV’s. In 2024 komt het eerste model – een compacte crossover van het formaat Skoda Karoq – op de markt dat is voorzien van de nieuwe designtaal. Rond 2025 volgt een B-segmenter die het broertje wordt van de Cupra UrbanRebel en Volkswagen ID.2. De Vision 7S – zoals hij nu nog heet – komt pas in 2026 aan de beurt.

Tech-Deck-gezicht

De Vision 7S is het eerste model waarmee Skoda laat zien wat we qua design kunnen verwachten de komende jaren. Een belangrijk onderdeel is het nieuwe ‘Tech-Deck’-gezicht van Skoda. Kenmerkend voor het front is de platter en breder geworden grille. De koplampen staan rechtop en hebben hun weg gevonden naar de hoeken van de auto. Ook de dagrijverlichting heeft een prominente rol in het vooraanzicht van de auto.

T-vorm

Aan de achterzijde loopt de bovenste lijn van de led-lichten over de hoeken, door in de zijpanelen. Zowel de voor- en achterbumper zijn voorzien van een laag rubber, dat afkomstig is van gerecyclede autobanden. T-vormige elementen keren terug in het algehele design, waaronder dus in de verlichting voor en achter, cameraspiegels en de deurgrepen.

Nieuw logo Skoda

Ook vinden we aan de buitenkant het nieuwe logo van Skoda. Het bekende ronde logo van het merk maakt plaats voor de uitgeschreven merknaam in een nieuwe typografie. Voor een betere herkenbaarheid wordt de vleugelvormige ‘haček’ (het omgekeerde dakje op de S) is nu geïntegreerd.

Het interieur van de Skoda Vision 7S

De Skoda Vision 7S komt met twee interieurconfiguraties: Drive en Relax. In de Drive-mode beschikt de bestuurder over een head-up display met augmented reality en een 8,8-inch instrumentarium. De Relax-mode kan bijvoorbeeld tijdens een laadstop worden ingeschakeld. Het interieur verandert dan in een soepele beweging. Voor extra ruimte draaien het afgevlakte stuur en het instrumentarium helemaal weg. De voorstoelen schuiven naar binnen en – net als de stoelen op de tweede zitrij – kantelen achterover voor extra comfort. Het centrale beeldscherm draait nu horizontaal, om een film te kijken of een game te spelen. Of je een beetje kunt gamen in deze auto zie je in de video onderaan dit artikel. Onder het rijden staat het display verticaal en toont het bijvoorbeeld de kaart van de navigatie.

Autobanden

In de zevenpersoons concept-car zijn duurzame materialen gebruikt. Zo is ook de vloer bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede banden en is de bekleding van 100% polyester. Qua afmetingen wordt dit studiemodel groter dan de Kodiaq, Skoda’s grootste auto in het gamma op dit moment.

Kinderzitje op de veiligste plaats in de auto

Op de tunnelconsole, centraal in de auto, is een kinderzitje te bevestigen. Uit onderzoek blijkt dat dit de veiligste plek in de auto is. Een camera in het dak van de Vision 7S stuurt beelden van de baby naar het centrale infotainmentscherm, zodat de bestuurder en bijrijder het kind kunnen zien zonder onveilige posities aan te hoeven nemen.

Prestaties

Onderhuids beschikt de Vision 7S over een volledig elektrische aandrijflijn met een 89 kWh accupakket, goed voor een WLTP-rijbereik van ruim 600 kilometer. Laden kan de Vision 7S met een vermogen tot 200 kW. Deze cijfers zijn vooralsnog theorie, maar klinken aannemelijk voor een nieuwe generatie EV’s uit de Volkswagen Group.