Autonieuws Video

VIDEO: Renault Trafic E-Tech – Eerste kennismaking

september 30, 2022

Elektrische Renault bus

Op de IAA Transportation – de vakbeurs voor de Europese transportsector – heeft Renault de 100% elektrische versie van zijn Trafic Van gepresenteerd. Het is de derde elektrische bedrijfswagen van de Franse autobouwer, die al een elektrische Kangoo E-Tech en Master E-Tech in de showroom heeft staan. De Master is nu ook zelfs leverbaar met een waterstofaandrijflijn: de Master H2-Tech.

Specificaties

De groene Trafic is voorzien van een 120 pk sterke elektromotor, die we al kennen uit de Renault Zoe. De batterij komt ook uit de elektrische hatchback van Renault en heeft een capaciteit van 52 kWh. Het resultaat is een actieradius van 240 kilometer (WLTP). Laden kan thuis met 7 kW en bij een openbare laadbaal tot 22 kW. Snelladen kan de bus tot 50 kW.

Laadruimte en trekgewicht

Het accupakket ligt onder de vloer, waardoor de elektrische Trafic evenveel ruimte biedt als zijn traditionele broer. De Trafic E-Tech is leverbaar in twee lengtes (5,08 m en 5,48 m) en twee hoogtes (1,96 m en 2,49 m) en biedt een laadlengte tot 4,15 m. Hij mag tot 750 kg trekken en tot 1,1 ton vervoeren.

Technologie

Het interieur is net als het exterieur identiek aan de reguliere Trafic. Op het dashboard pronkt een 8-inch infotainmentscherm en talloze bekerhouders en een zee aan aflegruimte maken het leven van een Trafic-bestuurder extra aangenaam. Hetzelfde geldt voor alle veiligheids- en rijhulpsystemen die aanwezig zijn en ervoor zorgen dat gebruikers ook na een lange werkdag veilig thuiskomen. Denk aan functies als lane keeping assist, dodehoekwaarschuwing, noodremmen en verkeersbordherkenning. Fleet managers kunnen via een app op afstand zien waar de bussen zich begeven en of ze netjes worden gebruikt. Ook kunnen ze in één oogopslag zien welke bussen toe zijn aan een laadbeurt. In de video hieronder vertellen we je meer over de Renault Trafic E-Tech.

Lees ook: