Achtergrond Autonieuws

VIDEO: Is Gordon Murray eigenlijk wel tevreden over de T.50?

maart 31, 2023

Final Sign-Off Drive

Als de ontwikkeling van een nieuwe auto wordt afgerond, is er sprake van een heuse Final Sign-Off Drive. Het ontwikkelingsteam en de testrijders zijn dan tevreden over het product. Alleen de grote baas moet zijn goedkeuring nog geven aan de auto. In het geval van Gordon Murray Automotive is het niemand minder dan Gordon zelf die een finale ‘go’ geeft op een auto. In deze video stapt de bedenker van de McLaren F1 – Professor Gordon Murray – in de Gordon Murray T.50 voor een sign-off drive. Is hij tevreden over de auto die hij zelf bedacht heeft?

Centrale zitpositie

De Gordon Murray T.50 wordt gezien als de spirituele opvolger van de legendarische McLaren F1. Het design van de supercar lijkt ook sterk op dat van de F1. Zelfs de centrale zitpositie in de auto wordt overgenomen. De supercar is bedacht en ontwikkeld door Gordon Murray himself.

Cosworth GMA V12-motor

De absolute hoofdattractie is een Cosworth GMA V12-motor die maar liefst 12.100 toeren per minuut mag maken. De auto weegt slechts 986 kilogram en het vermogen bedraagt 650 pk. De V12-motor levert verder 467 Nm aan koppel. Het beste moet nog komen: een handgeschakelde zesbak. Dit is misschien wel een van de allerlaatste analoge supercars ooit.

Ontwikkeling T.50 afgerond

De ontwikkeling van de Gordon Murray T.50 is nu haast afgerond. De eerste klantenauto’s zijn al in productie. In onderstaande video ben jij getuige van de sign-off drive. We kunnen maar één ding adviseren. Speakers op tien en geniet van het verhaal en de V12.

Gordon Murray Automotive T.50