Autonieuws Lifestyle & Fun

Video: Gast in open MX-5 trotseert sneeuwstorm

maart 5, 2022

Dakje open

De bestuurder van een – vermoedelijk eerste generatie – MX-5 werd gezien en gefilmd op een besneeuwde weg in de buurt van Templeton, Massachusetts in Amerika op de Route 2. Het lijkt hem niets te boeien dat het sneeuwt of -10 graden Celsius is, want hij rijdt gewoon met het dakje open.

Lol of noodzaak?

Naar de reden waarom de man open rijdt blijft het gissen. De nieuwslezers noemen de bestuurder “niet goed bij zijn hoofd”, omdat het dak open is. De kans is aanwezig dat de bestuurder bijzonder bestand is tegen kou, maar waarschijnlijker is het dat de dakconstructie niet goed meer werkt. De kleine cabrio staat te boek als uiterst betrouwbaar, alleen het stoffen cabriodak is niet het sterkste onderdeel van de MX-5. Dat de MX-5 achterwielaandrijving heeft, lijken de nieuwslezers ook niet te weten.

De vaart erin

De snelheid zit er in ieder geval goed in bij de achterwielaandrijver. Waarschijnlijk door een set goede winterbanden. De nieuwszender CBS News probeert met met de tekst ‘Drive Slow!’ kijkers te waarschuwen voor het rijden in de gladde weersomstandigheden.

Mazda MX5 sneeuwstorm