Autonieuws

Video: Extreem exclusieve Pagani Zonda crasht tegen Ford Fiesta

september 6, 2022

Pagani Zonda HP Barchetta

Op je nieuwe auto ben je natuurlijk extra zuinig. Zeker als er maar drie exemplaren van bestaan en je er een godsvermogen voor hebt betaald. Bijvoorbeeld 17 miljoen euro, zoals in het geval van een Pagani Zonda HP Barchetta. Toch ging het in Kroatië helemaal mis met een Zonda, zoals je op de foto’s en in de video hieronder kunt.

Hypercars

De afschuwelijke dure Pagani nam deel aan een supercar-event in Kroatie en was in goed gezelschap. Andere exoten, zoals een Bugatti La Voiture Noire, een Zenvo TSR-S, Apollo IE, twee Rimac Neveras, een Apollo Project Evo en twee Pagani’s Zonda Cinque waren ook van de partij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door CAR ENTHUSIAST OFFICIAL™️ (@carenthusiast_official)

Lelijke uitglijder

In een video van de crash zie je hoe de Zonda HP Barchetta een Apollo Project Evo achtervolgt. Niet op hoge snelheid door een slingerende bergpas, maar gewoon op een doorsnee weg. Toch gaat het fout. De bestuurder geeft in een flauwe bocht een flinke dot gas, waardoor de achterkant wegglijdt en de Pagani koers zet richting een grijze Ford Fiesta, die op de andere weghelft tegemoetkomt. De Zonda-bestuurder weet de neus van zijn auto niet op tijd in de goede richting te krijgen, met een aanrijding met de Ford als gevolg.

Dure reparatie

Het goede nieuws: geen van de betrokkenen raakte gewond bij het ongeval. Allebei de auto’s raakten wel flink beschadigd. Financieel maakte de Pagani uiteraard de grootste klapper, maar ook fysiek lijkt de Italiaanse hypercar flink meer schade te hebben dan de compacte Ford. Het linkerachterwiel, de naaf, de remmen en de ophangingscomponenten zijn zelfs uit de Zonda gescheurd en schijnen in de richting van een huis te zijn gevlogen.

Ook het linkervoorwiel en een hoop carbon fiber-elementen aan de linker zijde zijn toe aan vervanging. Gezien de waarde van de auto – een slordige 17 miljoen euro – zal de auto waarschijnlijk opgeknapt worden in de Pagani-fabriek. De onschuldige Fiesta kan ook wat nieuw plaatwerk en as- en stuuronderdelen gebruiken maar lijkt minder gewond dan de Pagani.

Lees ook: