Achtergrond Lifestyle & Fun

VIDEO: David Coulthard toert door Monaco in z’n Aston Martin Valkyrie

augustus 17, 2022

Aston Martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie is geen normale hypercar, voor zover die er bestaan. De Valkyrie gaat nog een stapje verder. Je kunt het model van Aston Martin het best omschrijven als een Formule 1-auto voor op de weg. Qua algeheel concept vertoont de Valkyrie gelijkenissen met de Mercedes-AMG Project One. Ook deze hypercar maakt gebruik van een op een Formule 1 gebaseerde hybride aandrijflijn.

1.160 pk

De straatlegale F1-auto van Mercedes-AMG weegt 1.695 kilo en beschikt over 1.063 pk. De Aston Martin Valkyrie heeft een vermogen van ruim 1.160 pk op een gewicht van iets meer dan 1.000 kg. De 6,5-liter V12 heeft een maximaal toerental van maar liefst 11.000 toeren per minuut. Dan snap je meteen waarom Coulthard een headset met microfoon op heeft in de auto, zoals je in de video hieronder kunt zien.

Indrukwekkende cijfers

De Valkyrie sprint in slechts 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u en is ontwikkeld in samenwerking met het voormalige F1-team van Coulthard: Red Bull Racing. Of de coureur daarom korting heeft gekregen toen hij een Valkyrie kocht is niet bekend. Als hij de volle mep heeft moeten betalen, heeft hij minimaal drie miljoen euro moeten overmaken naar Aston Martin.

Monaco

De eerste auto’s zijn inmiddels uitgeleverd. Coulthard heeft zijn exemplaar ook in ontvangst genomen en is al gespot tijdens een ritje in Monaco. Niet op hoge snelheid in de tunnel, maar in het centrum van Monaco: Monte Carlo. Een rijdende Valkyrie is een droom voor iedere autospotter, want veel exclusiever wordt het niet. Tot de Mercedes-AMG One de weg op gaat natuurlijk en dat duurt niet lang meer.