Autonieuws

Vergeet de Cybertruck: de RAAZER is hoekiger

januari 3, 2024

Cybertruck

Geloof het of niet, maar sommige mensen ervaren het ontwerp van de Tesla Cybertruck als te druk. In goed Engels zou je het “overdesigned” noemen. De Amerikaan Bill Papke is zo iemand. Hij kocht daarom twee jaar geleden op een Amerikaanse veilingsite een Honda Beat uit 1991 – op zichzelf al een opmerkelijke auto – met als doel om hem om te bouwen tot een auto met slechts vier platte vlakken.

Foto’s: Bring A Trailer/Bill Papke

Origami

Met de hulp van CAD-software en een lokale lasser tekende en bouwde hij een wigvormig carrosserieframe, dat op het chassis van de Honda werd gemonteerd. Met een waterjet werden nieuwe carrosseriedelen gesneden van aluminium, die vervolgens met lijm stevig aan het frame zijn bevestigd. De auto is daarna voorzien van op maat gemaakt glas, samen met nieuwe 16-inch wielen en LED-verlichting. De buitenkant kreeg de finishing touch met een vinyl wrap in geborsteld titanium. Het resultaat is een soort origami-achtige Cybertruck.

Foto’s: Bring A Trailer/Bill Papke

Geen boodschappenauto

De bouw van de merkwaardige vierwieler heeft minder dan een jaar geduurd. Papke zegt dat hij 45 kilo aan het gewicht van de Honda Beat heeft toegevoegd. Voor een auto die slechts zo’n 750 kilo weegt, is dat een relatief flinke gewichtstoename. Wat Papke met de auto doet? Showen natuurlijk! “Ik neem hem mee naar lokale autoshows, waar hij alle aandacht opeist en zelfs de duurste exotische auto’s doet verbleken,” zegt Papke. “Natuurlijk is het geen snelheidsmonster en geen alledaagse boodschappenauto, maar het is een plezier om ermee te rijden.”