Lifestyle & Fun

Vakantietip: koop de duurste en grootste caravan van Nederland

juli 15, 2022

BE-rijbewijs

Maak kennis met de Kabe Imperial Hacienda 1000 TDL. Hij is 11,6 meter lang en biedt zeven slaapplekken, maar toch heb je geen vrachtwagenrijbewijs nodig om hem achter je auto te mogen hangen. Een BE-rijbewijs (aanhanger rijbewijs) volstaat. Opmerkelijk, aangezien een beetje vrachtwagentrailer bijna even lang is. Voor de hagelnieuwe caravan (bouwjaar 2022) moet je 154.723 euro neerleggen.

Zwaar

Je hebt wel een auto nodig die haast zo krachtig als een vrachtwagen is om de Zweedse caravan van zijn plek te krijgen. Hij weegt namelijk 2.426 kilogram. Bovendien kun je nog eens 400 kilo aan spulletjes in de caravan stoppen. Dan zit je op 2.800 kilogram. Met een Volkswagen Golf of Ford Mondeo gaat dat niet lukken dus.

Afmetingen

Het enorme apparaat is om precies te zijn 11,6 meter lang en 2,5 meter breed. Je zult dus een paar keer moeten steken om hem op de campingplaats te krijgen. Voor 5.664 euro monteert de caravanbouwer een rangeersysteem, dat je daarbij kan helpen. Bij smalle, krappe tunnels in Zuid-Europa moet je even opletten. Het gevaarte is namelijk 2,80 meter hoog.

Maatwerk

Je kunt Kabe-caravan volledig laten personaliseren. Zo kun je alle materialen in de aankleding zelf kiezen. Er zijn ook zat opties, zoals vloerverwarming (535 euro) en een panoramadak (1.326 euro). De kids hoeven zich niet te vervelen in de caravan: het huisje op wielen is voorzien van een 4G-hotspot. Neem de Playstation mee en je kinderen zullen tijdens de vakantie nooit een stap buiten de caravan zetten. Fijn, dan weet je altijd waar ze zijn.

Technisch toilet

Een bijzonder detail aan de caravan is dat het toilet een bijzondere functie heeft. Het ding verbrandt namelijk alles wat je doorspoelt. Je hoeft de tank van het toilet daarom maar één maal per jaar te legen. Voor deze zogeheten “Cinderella verbrandingstoilet” betaal je wel 4.861 euro.

Caravan kopen

Mocht je er eentje willen, dan moet je wel even geduld hebben. Kabe produceert slechts enkele exemplaren per jaar. Wil je echt deze zomer nog op stap, dan moet je naar Nijmegen. Daar staat een nieuwe Kabe Imperial Hacienda 1000 te koop.

Lees ook: