Autonieuws

Uniek: hyperexclusieve Maybach 62S Landaulet te koop!

oktober 20, 2022

Maybach 62S Landaulet

Eigenlijk klinkt ‘occasion’ wat oneerbiedig voor een auto van deze statuur. Mercedes-Benz blies het vooroorlogse luxemerk Maybach in 2000 nieuw leven in met de introductie van de 57 en 62. Met die auto’s mikte Maybach direct op de Rolls-Royce Phantom. De 57 was meer ontworpen om zelf te rijden, terwijl de langere 62 bedoeld was om in rondgereden te worden. Helaas sneuvelde Maybach als losstaand merk in 2012. Het geld lekte er aan alle kanten uit en dat was voor Mercedes-Benz de reden om de naam Maybach voort te zetten als label voor de extra luxe Mercedessen.

In 2008 – vier jaar voordat de stekker uit Maybach werd getrokken – bracht het merk zijn absolute topmodel uit: de 62S Landaulet. Het onderscheid met de normale 62 is niet over het hoofd te zien: het achterste gedeelte van het dak is van stof en kan elektrisch geopend worden om de achterpassagiers te laten genieten van de zon. De chauffeur heeft die mogelijkheid niet, want tot aan de B-stijl is de 62S Landaulet identiek aan de reguliere 62.

Maybach 62S Landaulet

Zeldzaamheid

De kans dat je een 62S Landaulet in het wild tegenkomt, is zo goed als nihil. Maybach bouwde namelijk slechts 21 Landaulets. Nieuw hadden die een prijskaartje van ruim € 900.000. Onder de kap van de Maybach 62S Landaulet ligt een 612 pk sterke biturbo V12, maar daar zal vooral de chauffeur plezier van beleven. In deze auto moet je gewoon achterin zitten. Daar kun je namelijk je stoel volledig achterover klappen en genieten van een glas champagne terwijl de zon je tegemoet schijnt. Heerlijk toch?

Maybach 62S Landaulet

Multimiljonair

Het Duitse bedrijf Mechatronik biedt de Maybach 62S Landaulet die op de foto’s staat te koop aan. De auto is gespoten in het wit en heeft een beige interieur met carbonfiber sierdelen. Alles ziet er nog zo goed als nieuw uit. De maagdelijke kilometerstand van slechts 1.900 kilometer komt dan ook nauwelijks als een verrassing. Als je ‘m wil overnemen, moet je alleen wel een flinke zak geld meenemen. Mechatronik vraagt namelijk maar liefst € 2.320.500 voor dit verzamelstuk! Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Bron: Mechatronik