Autonieuws

Twents tankstation kan prijzen boven 1.99 euro niet tonen – goedkoopste tankstation van Nederland

maart 7, 2022

Millenniumprobleem

Ken je het millenniumprobleem nog? Eind jaren negentig ontstond er onder ICT-experts grote onrust, omdat veel computers bij het opslaan van de datum vaak alleen de laatste twee cijfers van het jaar gebruikten. 1 september 1999 werd bijvoorbeeld opgeslagen als 1-9-99. De angst was dat vanaf 1 januari 2000 een hoop computers de tijd zouden veranderen naar ’00’ — 99 jaar terug in de tijd dus. Hierdoor zouden stoplichten, bankcomputers, raketinstallaties en ga zo maar door, compleet van slag raken. Het bleek achteraf allemaal erg mee te vallen, omdat een hoop oude computersystemen allang vervangen waren.

Goedkoopste tankstation van Nederland

Een soortgelijk probleem doet zich nu voor in het Twentse dorpje Hengevelde. De analoge pompinstallatie van autobedrijf Hartgerink komt uit de jaren ’80 en kan niet overweg met een benzineprijs hoger dan 1.99,9 euro. “Ons pompsysteem kan de 2 europrijs niet aan, is daar niet op berekend. Wat we ook geprobeerd hebben, we krijgen de prijs niet aangepast.” vertelt medewerker Roy aan de Tubantia.

Benzine met hoge korting

In de regio werd het al snel bekend dat je met ruim 20 cent korting kon tanken in Hengevelde, waardoor het station afgelopen weekend massaal werd bezocht. “Er kwam zelfs iemand met zijn kofferbak vol met jerrycans, om ze hier allemaal vol te gooien”, aldus Roy.

Het autobedrijf heeft de pompinstallatie inmiddels buiten werking gesteld. Wil je toch nog spotgoedkoop tanken? Dan kun je deze week terecht bij de tankstations uit het artikel hieronder. Die bieden een liter Euro95 zelfs aan voor 1,17 euro: