Autonieuws Formule 1

Tweede Nederlander in Formule 1: Nyck de Vries

oktober 10, 2022

Max Verstappen krijgt dus concurrentie uit eigen land. Nyck de Vries mag het vanaf 2023 gaan proberen in de Formule 1. De 27-jarige Nederlandse coureur begint zijn officiële F1-racecarrière met één Grand Prix die al op zijn naam staat, na een stand-in verschijning voor Alex Albon tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2022. Daarnaast voltooide hij verschillende FP1-sessies in 2022.

Nyck domineert in andere categorieën en heeft al een aantal titels op zijn naam staan: hij was met name de FIA ​​Formula E-wereldkampioen 2020-21 en de FIA ​​Formula 2-kampioen van 2019, evenals de wereldkampioen karting van 2010 en 2011.

Lees ook: Wie is Nyck de Vries?

Formule 1 is een droom

De Vries: “Ik kijk er enorm naar uit om in 2023 bij Scuderia AlphaTauri te komen werken en ik wil zowel Red Bull als het team bedanken voor het feit dat ze me de kans hebben gegeven om in de F1 te rijden. Na de Formule 2 ben ik een iets andere weg ingeslagen met de autosport, maar de F1 is altijd mijn droom geweest en ik ben dankbaar dat ik die kan waarmaken. Ik heb dit jaar veel kansen gehad om de 2022-auto te ervaren en ik denk dat dat me in een geweldige positie heeft gebracht voor het komende seizoen. Ik hoop dat dit heeft geholpen om me voor te bereiden op wat komen gaat.”

Nyck de Vries

Scuderia AlphaTauri een Italiaans team

Hij vervolgt: “Na het grootste deel van mijn tienerjaren in Italië te hebben doorgebracht om te karten, heb ik me daar altijd thuis gevoeld, dus voor mij is het geweldig om me aan te sluiten bij een Italiaans team, dat al een echt familiegevoel heeft, en ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten en om voor het volgende seizoen te beginnen met het opbouwen van onze relatie.”

Franz Tost, de teambaas van de Scuderia AlphaTauri, voegde toe: “Scuderia AlphaTauri had een zeer succesvolle tijd met Pierre. We zullen zijn fantastische overwinning in Monza en zijn podiumplaatsen in Brazilië en Azerbeidzjan nooit vergeten. Ik wil Pierre bedanken voor alle moeite die hij de afgelopen jaren in het team heeft gestoken en ik wens hem het allerbeste voor zijn toekomst. Nu zijn we verheugd om een ​​nieuw hoofdstuk te beginnen met Nyck, die van harte welkom is bij Scuderia AlphaTauri.”

Sterke line-up F1 2023

Volgens Tost is De Vries een zeer bekwame coureur, want hij won in alle categorieën waaraan hij deelnam, met vele races en kampioenschappen op zijn naam. “Zijn laatste grote succes was het winnen van het Formule E Wereldkampioenschap, en dit is een duidelijk bewijs dat hij een zeer competitieve coureur is die een plaatsje in de F1 verdient. Ik kijk ernaar uit om hem in onze auto te zien en ik heb er vertrouwen in dat we met Yuki en Nyck een zeer sterke line-up zullen hebben voor 2023.”

WELCOMING NYCK DE VRIES FOR 2023!