Autonieuws

Triumph 400cc-motoren prettig geprijsd

oktober 11, 2023

De Triumph 400cc-modellen Speed 400 en Scrambler 400 X hebben allebei een eencilinder met een vermogen van 40 pk bij 8.000 toeren en een koppel van 37,5 Nm bij 6.500 toeren. Dat is best netjes voor een eenpitter. Zeker als je die cijfers afzet tegen het gewicht van 170 kg rijklaar (Speed 400).

Triumph 400

De Triumph Speed 400 en Scrambler 400 X hebben een klassiek uiterlijk. Het zijn eigenlijk kleinere exemplaren van de grotere Speed Twin 900 en Scrambler 900. De 400-tjes zijn verrassend compleet uitgerust en voorzien van goede componenten. We noteren bijvoorbeeld een upside-down voorvork met kloeke veerpoten van 43 mm diameter. Voor zien we een enkele schijf maar wel met een radiale en dus goed vertragende vierzuiger remklauw. Tractiecontrole (zelfs uitschakelbaar) is standaard.

Veel lovende reacties

Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph Motorcycles: “De reacties op de Speed 400 en Scrambler 400 X zijn fenomenaal en we weten dat klanten over de hele wereld reikhalzend hebben uitgekeken naar de prijs. De bestellingen stromen al binnen.”

Lage prijs als meerwaarde

Stroud: “We willen deze motorfietsen zo toegankelijk mogelijk maken en we hopen dat deze prijzen potentiële klanten enthousiast maken. We geloven dat we hiermee een ongelooflijke meerwaarde bieden. Beide modellen zullen vanaf eind januari bij de dealers staan. We zijn ervan overtuigd dat een nieuwe generatie Triumph-rijders binnenkort zal kunnen genieten van onze iconische stijl, kwaliteit en prestaties.”