Autonieuws

Toyota Kayoibako: neem maar gewoon in productie

oktober 19, 2023

Aanpasbaar

“Aan te passen aan elk gebruik, zodat je precies het leven kunt leiden dat je wilt. Dat is de gedachte achter deze ultiem uitbreidbare vorm van mobiliteit die het merk toont op de Japan Mobility Show in Tokio in de vorm van de Toyota Kayoibako”, aldus Toyota in een verklaring.

Afmetingen Toyota Kayoibako

De Toyota Kayoibako is 3.990 meter lang, 1.790 mm breed en 1.855 mm hoog. De wielbasis komt uit op 2.800 mm. Toyota heeft sterk gekeken naar de interieur- en exterieurverpakking. Met een ontwerp dat kan worden aangepast aan totaal verschillende functies, kan deze batterij-elektrische auto (BEV) op tal van manieren ingezet worden.

Toyota Kayoibako

Hardware en software

De Kayoibako is een BEV met zowel hardware als software die aan specifieke functies kan worden aangepast. De auto kan functioneren als onderdeel van intelligente netwerken en andere intelligente sociale systemen.

Last-mile oplossing of mobiele winkel

Voor zakelijke toepassingen zal de Kayoibako een oplossing bieden voor verschillende uitdagingen als onderdeel van de sociale infrastructuur. In de last-mile logistiek kan het voertuig bijvoorbeeld bijdragen aan slimme distributiesystemen door maatwerk mogelijk te maken voor efficiënt transport van kleine volumes. De Kayoibako kan ook worden aangepast aan de behoeften van lokale gemeenschappen, bijvoorbeeld door het installeren van schappen voor het uitstallen van producten om een mobiele winkel te creëren of extra zitplaatsen om als pendelbus te dienen.

Toegankelijk en ruim

Voor privégebruik kan het voertuig worden aangepast aan de individuele smaak en voorkeuren, zodat het een uniek voertuig wordt. De Kayoibako voorziet niet alleen in verschillende persoonlijke behoeften en levensstijlen, maar draagt ook bij aan ‘Mobiliteit voor iedereen’ door bijvoorbeeld ontwerpen mogelijk te maken die rolstoelgebruikers gemakkelijker toegang bieden.
Toyota Kayoibako

Toyota Kayoibako