Autonieuws

Toyota Hilux GR Sport II: extra hardcore

oktober 23, 2023

De aanpassingen

Ten opzichte van de eerder uitgebrachte Hilux GR Sport – vandaar de II in de naamgeving – heeft de tweede editie een fors grotere spoorbreedte. Zo staan de wielen vooraan 140 mm verder uit elkaar en achter 155 mm in vergelijking met de standaard Toyota Hilux. Naast de grotere spoorbreedte is ook de bodemvrijheid vergroot met 20 mm.

Een vergroting van de aanloophoek van 29 graden naar 30 graden moet zorgen voor nog betere offroad-capaciteiten. Een monotube schokdemper vervangt de huidige twin-tube oplossing en biedt dankzij het grotere demperoppervlak betere dempingsprestaties en een snellere respons in zware omstandigheden, belooft de fabrikant.

De nieuwe lichtere 17-inch velgen zijn uitgerust met all-terrain banden om de grip en algehele stabiliteit te verbeteren. Nieuwe 15-inch remschijven achter vervangen de trommelremmen.

Toyota Hilux GR SPORT II

Het oog wil ook wat

Natuurlijk wil het oog ook wat. Daarom zijn er ook cosmetische aanpassingen doorgevoerd. De Toyota Hilux GR Sport II krijgt bijvoorbeeld een gloednieuwe bumper met een functionele mistlampbehuizing die de luchtweerstand optimaliseert en turbulentie in de wielkasten vermindert. De aerodynamica is verder geoptimaliseerd door de toepassing van een aerosportstang en een dekzeil. Kijk ook naar de zwarte spatbordverbreders, dik! Ook de nieuwe 17-inch zwarte lichtmetalen velgen benadrukken het doelgerichte uiterlijk, in combinatie met opvallende rode remklauwen.

De Hilux GR Sport II heeft ook een zwarte grille met G-gaas en het klassieke Toyota-logo, de zwarte zijbeugels, spiegels en deurgrepen. De zilverkleurige beschermplaat voor de voorbumper, de zwarte achterbumper en de kenmerkende GR Sport logo’s maken het stoere uiterlijk compleet.

Nieuw infotainmentsysteem

In het interieur bespeuren we vooral heel erg veel zwart, maar wel met rode accenten. Kijk bijvoorbeeld naar de contrasterende rode veiligheidsgordels en de met zwart suède en leder afgewerkte sportstoelen met GR-logo’s. De Toyota Hilux GR Sport II is verder uitgerust met het nieuwste Toyota Smart Connect multimediasysteem met 8-inch touchscreen. Je kunt zowel bedraad als draadloos gebruik maken van Apple CarPlay of Android Auto. Toekomstige softwareverfijningen of -upgrades worden naadloos over-the-air gedownload, via de datacommunicatiemodule (DCM) van de auto

De motor: een 2.8 turbodiesel

Een 2.8-liter motor, die sinds 2020 in het Hilux-gamma wordt geleverd, levert 150 kW (204 pk) en 500 Nm koppel en is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak. Schakelflippers achter het stuur maken het mogelijk om zelf te schakelen. De pick-up met dubbele cabine heeft een trekkracht van 3.500 kilogram) en een laadvermogen van 1.000 kilogram.


Toyota Hilux GR SPORT IIToyota Hilux GR SPORT II