Autonieuws

Toyota en Albert Heijn slaan handen ineen voor emissievrij boodschappen 

oktober 31, 2023

Compacter

De bezorgwagen op basis van de Toyota Proace Electric is de eerste bezorgwagen in het ‘Medium’-segment, daarmee is hij compacter dan de andere bezorgwagens van Albert Heijn. Met een lengte van 5,10 scheelt het zo’n 2,30 meter, waarmee hij makkelijker te manoeuvreren is in de drukke binnenstad van Amsterdam.

Maatwerk

Toyota levert de Proace Electric in verschillende maatvoeringen, de Worker, Long en ook een versie met dubbele cabine. Daarnaast levert Toyota ook de Proace Electric Truck met een 50 kWh en een 75 kWh batterijpakket. De Proace Electric Truck is leverbaar met een open laadbak, een kiepbak of maatwerk. Voor de bezorgwagens van Albert Heijn is gekozen voor de laatste optie.

Ondersteunen

Erwin Jongh, Programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland: “We zijn ontzettend blij met deze proef samen met Albert Heijn. Met deze test leren we hoe een kleinere bezorgwagen in de praktijk werkt. Door de Proace Electric slim in te richten kunnen we toch een maximaal aantal bezorgadressen beleveren. Er is ook gedacht aan het werkgebied van deze auto: de binnenstad van Amsterdam. Een van de drukste binnensteden, waarin het formaat van de auto een grote rol speelt. Uiteraard is ook over de ondersteunende systemen nagedacht. Daarom is de auto voorzien van een uitgebreid camerasysteem en sensoren die de bestuurder helpen met het manoeuvreren in de binnenstad. Zo schoon, efficiënt en veilig mogelijk thuis boodschappen bezorgen, dat was ons doel bij de ontwikkeling van deze Proace Electric.”