Autonieuws

Top 5 Zuinige Hybride SUV’s (Zonder Stekker)

januari 8, 2024

1. Renault Espace

Zoek je veel ruimte? Dan moet je de Renault Espace 2023 bovenaan je lijst hebben staan. Hij biedt plek aan zeven personen, maar een versie met vijf zitplaatsen is ook leverbaar. Achterin passen makkelijk drie kinderen naast elkaar en lange passagiers kunnen extra beenruimte creëren door de verschuifbare achterbank te verplaatsen. De nieuwe Espace is uitsluitend leverbaar met hybridetechniek. De Espace E-Tech full-hybrid – zoals hij officieel heet – maakt gebruik van een 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor. Daarnaast liggen er ook nog twee elektromotoren onder de motorkap. Samen zijn ze goed voor 200 pk, waardoor je altijd voldoende vermogen hebt. Een laadpaal heb je niet nodig, want de benzinemotor zorgt voor power voor de elektromotoren.

2. Hyundai Kona Hybrid

De Hyundai Kona Hybrid biedt een aantrekkelijke mix van zuinigheid en stijl. Met zijn compacte formaat is de Kona ideaal voor stadsrijden, terwijl het hybride systeem zorgt voor efficiënte prestaties op de weg. Het moderne interieur en de geavanceerde technologische functies maken deze SUV een populaire keuze onder milieubewuste bestuurders. Onder de motorkap ligt een 1,6-liter T-GDI-benzinemotor, gekoppeld aan een zestraps DCT-automaat met dubbele koppeling en een 43,5 pk sterke elektromotor. Het vermogen komt uit op 141 pk en 265 Nm koppel. Daardoor sprint de Koreaan in 10,9 seconden van 0 naar 100 km/u en stopt pas met versnellen bij 165 km/u. Dat alles met een gemiddeld verbruik van 4,5 liter per 100 km/u. In de praktijk moet een verbruik van 1 op 20 makkelijk haalbaar zijn. Lekker zuinig dus!

3. Lexus RX

Gezinnen die een grote auto zoeken die robuust is, maar ook lekker veel luxe biedt, kunnen winkelen bij Lexus. De RX is een grote gezins-SUV, die lekker krachtig is maar ook praktisch. De nieuwe Lexus RX is leverbaar met maar liefst drie hybride aandrijflijnen. De 350h is de instapper: een hybrid met 245 pk. Een 2,5-liter viercilinder en twee elektromotoren zorgen voor het vermogen. De krachten gaan naar alle vier wielen. Met de RX kun je dus ook zonder zorgen de bergen in de winter in!

4. Jeep Avenger

Het nieuwste Jeep-model is de Avenger. Hij oogt stoer en robuust, maar in de modder voelt hij zich eigenlijk niet thuis. Hij is – net als de Hyundai Kona – niet de grootste SUV op aarde. Maar voor een klein gezin biedt hij voldoende ruimte. De Avenger werd bij zijn introductie vrijwel meteen uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Hij is er met een elektrische aandrijflijn, maar ook met een gloednieuwe hybride aandrijflijn. Het gaat om de 1,2-liter PureTech-benzinemotor. Deze pittige, maar zuinige driecilinder is goed voor 100 pk en 205 Nm koppel.

5. Dacia Duster 140 Hybrid

De Dacia Duster 140 Hybrid valt op door zijn betaalbaarheid en efficiënte hybride technologie. Met zijn stoere uitstraling en praktisch interieur biedt de Dacia Duster veel waar voor zijn geld. Er zijn twee hybride-aandrijflijnen leverbaar voor de nieuwe Duster: de Hybrid 140 en de TC130. Die laatste maakt gebruik van mild-hybride techniek. De Hybrid 140 kennen we al van de Jogger, en komt van moedermaatschappij Renault Group. Het gaat om een 1,6-liter viercilinder benzinemotor met 94 pk en twee elektromotoren (49 pk), samen goed voor 140 pk. In tegenstelling tot de Jeep Avenger, kan de Duster wel tegen een flink stootje en is hij niet bang voor wat modder.