Elektrisch rijden

Top 10 populairste merken voor tweedehands elektrische auto’s

januari 11, 2022

1. Renault

Te beginnen met Renault. De Fransen bestormden als een van de eersten de EV-markt met de Renault Zoe. De compacte hatchback was leverbaar met verschillende accu-opties waardoor er een ruime keuze is in diverse ranges. Een Renault Zoe occasion verlaagt de drempel om over te stappen naar elektrisch rijden, omdat de prijs van tweedehands exemplaren relatief laag ligt. Andere elektrische auto’s van Renault zijn de Twizy en de Fluenze Z.E.

2. Tesla

Een tweedehands Tesla kopen is eenvoudig, want het is een populair automerk. Het hele Tesla-aanbod bestaat uit 100% elektrische auto’s. De zakelijke markt is zeer geïnteresseerd in de Tesla-modellen, omdat het een aantal fiscale voordelen met zich meebrengt. Wanneer je een tweedehands Tesla koopt, kan je met een Tesla gebruik maken van de grote hoeveelheid laadpalen uit het eigen netwerk. Het populairste model is de Tesla Model S. Andere modellen zijn de kleinere Model 3 en de grotere Model X.

3. BMW

De laatste jaren richt BMW steeds meer de pijlen op elektrisch rijden met de ‘i’-serie binnen het modellenaanbod. De reden waarom je voor een BMW zou moeten kiezen is de premium kwaliteit en de rijeigenschappen van een BMW. Ze proberen namelijk elektrisch rijden net zo leuk te maken als het rijden met een auto met een diesel- of benzinemotor. Het populairste elektrische model van de Duisters is de nu redelijk betaalbare BMW i3.

4. Nissan

Dat de Japanners goed zijn met elektronica bewijst Nissan des te meer. De Nissan Leaf was bijvoorbeeld een van de eerste voor de massa geproduceerde elektrische auto. Er is daarom een ruim aanbod aan occasions. De Nissan Leaf actieradius verschilt per grootte van de accu.

5. Opel

Ook Opel betrad de wereld van elektrisch rijden al in een vroeg stadium. Dat deed het met de Ampera, een futuristisch ogende auto die het platform deelde met de Chevrolet Volt. De eerste generatie betrof een elektrische auto met een range extender. De tweede generatie, de Ampera-e, is een volledig elektrische auto. De Ampera is door de jaren heen relatief sterk gedaald in waarde, wat een mooie overstap naar elektrisch rijden kan zijn voor de particulier.

6. Volkswagen

Niet alleen de auto’s met diesel- of benzinemotoren van Volkswagen zijn populair, de elektrisch aangedreven auto’s zijn dat ook. Gewilde elektrische auto’s zijn bijvoorbeeld de e-UP, de e-Golf en de ID.3. Een tweedehands Volkswagen Golf kopen hoeft geen probleem te zijn door het grote aanbod. Deze auto is namelijk jarenlang de beste verkochte auto in Nederland geweest. Waarschijnlijk heeft Volkswagen daarom het uiterlijk van de elektrische variant identiek gehouden aan de modellen met een verbrandingsmotor.

7. Hyundai

Hyundai is een populair automerk als het gaat om elektrische auto’s. Een van de populairste elektrische auto’s in Nederland is namelijk de Hyundai Kona Electric. De compacte SUV is een aantrekkelijke keuze voor iedereen die emissievrij en betaalbaar wil rijden. Een andere optie binnen het elektrische aanbod van Hyundai, is de Ioniq. Een Hyundai Ioniq occasion vinden die past bij jouw wensen is goed te doen en wordt alleen maar makkelijker aangezien er meer elektrische auto’s de tweedehandsmarkt zullen betreden in de komende jaren.

8. Fiat

Als je op zoek bent een 100% elektrische compacte stadsauto, dan is de Fiat 500E de perfecte auto voor jou. Door tal van personalisatie-opties zijn er een aantal exemplaren te vinden waarmee ongetwijfeld opvalt in de stad. Nieuw is de Fiat 500E nooit geleverd in Nederland en werd daarom massaal uit de Verenigde Staten geïmporteerd. Prijzen voor een tweedehands exemplaar liggen daarom misschien hoger dan je vooraf zou denken. Het maakt de Fiat in ieder geval niet minder gewild.

9. Kia

De auto’s van de Zuid-Koreanen staan bekend om hun betrouwbaarheid. Kia is zelfs zo verzekerd van de kwaliteit van hun auto’s dat ze zeven jaar garantie gaven op nieuwe exemplaren. Het kan dus zijn dat je nog fabrieksgarantie hebt als je een occasion koopt. Een populaire elektrische auto van Kia is de Niro. Een goede tweedehands Kia Niro wordt alleen maar makkelijker om te vinden door de populariteit van de auto onder zakelijke rijders.

10. Audi

Audi betreedt de markt van EV’s met haar e-tron-modellen. Er is veel keuze bij Audi als je elektrisch wilt rijden. Van de compacte hatchbacks tot grote SUV’s, voor iedere behoefte is er een model te vinden. Let er op dat met een premium merk als Audi, ook premium prijzen gepaard gaan.