Autonieuws

Tien redenen waarom een elektrische auto leuker en beter is…

april 13, 2023

Deze eeuw is de eeuw van de elektrische auto. In ons continent zullen de meeste automobilisten de komende decennia al elektrisch rijden. In dit artikel bespreken we tien redenen waarom een elektrische auto leuker en beter is om in te rijden en waarom het goed is om dit jaar over te stappen.

Het onderhoud is goedkoper

Wist je dat een elektrische auto eigenlijk heel weinig tot bijna geen onderhoud nodig heeft? Er zitten heel weinig bewegende onderdelen aan een elektrisch voertuig dus er gaat heel weinig kapot. Ook de remschijven hoeven weinig te worden vervangen: het remmen gaat vooral op de motor, zodat er weer stroom wordt opgewekt. Het onderhoud is veel goedkoper dan het onderhoud van een benzineauto.

Het rijden is goedkoper

Wist je dat het rijden in een elektrische auto over het algemeen goedkoper is? Je betaalt meer voor de aanschaf van een EV, maar je betaalt geen benzine (+ accijns), geen wegenbelasting en minder bijtelling. We willen je graag uitdagen om die rekensom eens zelf te maken en je zult zien dat een benzineauto duurder is.

Het is duurzamer

Wist je dat een elektrische auto helpt bij CO2-reductie? Met een dergelijke auto rij je vaak 30 tot soms wel 70 procent schoner in vergelijking met een benzine-, diesel- of lpg-auto. Als je jouw auto met zonnepanelen van je dak oplaadt, ben je helemaal CO2-neutraal.

Het is beter voor het milieu

Wist je dat een elektrische auto geen uitlaat nodig heeft? Er wordt namelijk geen CO2 uitgestoten. De enige CO2-uitstoot gebeurt in de energiecentrales. Binnensteden, snelwegen en andere plekken met veel auto’s worden dus leefbaarder en het is beter voor het milieu.

Het bereik is groter

Voorheen waren elektrische auto’s ongemakkelijk vanwege hun beperkte actieradius. Die wordt echter steeds groter: inmiddels kunnen EV’s soms wel 500 tot 800 kilometer ver rijden zonder bij te laden.

Overal staan laadpalen

Je zult in Nederland ook steeds meer laadpunten vinden. Wist je bijvoorbeeld dat als je kijkt naar het platform laadpalen Nederland, dat je daar precies kunt zien waar er in Nederland laadpunten zijn waar jij langskomt op je route? Je kunt nu dus jouw route uitstippelen inclusief een plek waar je kWh’tjes bij kunt ‘tanken’.

De fabrikant geeft garantie

Wist je dat een elektrische auto vaak vele jaren langer garantie krijgt dan een ‘normale’ benzine-, diesel of lpg-auto? Fabrikanten van elektrische auto’s geven soms zelfs een garantie van 5 tot 7 jaar omdat de onderdelen veel langer meegaan.

Het is een computer op wielen

Wist je dat je met een elektrische auto eigenlijk een computer op wielen rijdt? Je hebt allerlei stoere gadgets waar je gebruik van kunt maken.

De auto is rap

Wist je dat een elektrische auto het vaak van benzineauto’s wint in een dragrace? De elektromotor geeft het vermogen direct vrij en maakt zo dat een auto veel sneller optrekt.

De EU verplicht het

Wist je dat je vanaf 2035 geen nieuwe benzineauto meer kan kopen binnen de grenzen van de Europese Unie? Fabrikanten mogen geen auto’s meer maken met een verbrandingsmotor na dat jaar.

Stap zo snel mogelijk over

Met deze tien redenen ben je vast gemotiveerd om een overstap te maken. Doe dat snel en bespaar geld, help het milieu en geniet van een snelle auto.