Achtergrond Lifestyle & Fun

The A-Team bus – alles wat je moet weten

september 8, 2022

A-Team busje

Velen onder ons zullen zich de populaire serie uit de jaren tachtig nog wel herinneren. Een groepje huurlingen trekt met hun zwarte GMC Vandura met grijze en rode accenten door de Verenigde Staten met als doel: mensen helpen in hun strijd tegen criminelen en onderdrukkers. The A-Team was een enorm succes, mede vanwege de boeiende avonturen verwikkeld met humor. Tegenwoordig worden afleveringen van The A-team sporadisch herhaald op televisie en wordt gerekend tot jeugdsentiment. Vanwege de populariteit destijds, bestaan er meerdere A-Team fanclubs. Échte grote fans gaan zelf aan de slag met hun hobby en bouwen het A-team busje zelfs na!

Opvallende bus

Het iconische busje van The A-team wordt gekenmerkt door de opvallende rode streep die over de lengte van het busje getrokken wordt. Daarnaast is de tekst ‘The A Team’ niet te missen en is ook de rode spoiler op het dak een opvallende eigenschap van het busje. Op televisie leek de bus altijd monsterlijk snel, maar schijn bedriegt. Onder de motorkap ligt een 5.7-liter V8 die slechts 199 pk produceert. En als je weet dat de bus maar liefst 2.800 kilo weegt, dan kun je wel uitrekenen dat hij niet snel van zijn plek komt met dat vermogen.

Miniatuurmodellen

Door de jaren heen zijn er veel miniatuurmodellen gemaakt die ook tegenwoordig nog te koop zijn. Ook Playmobil heeft een eigen uitvoering van het A-Team busje ontworpen en die zijn nog steeds te koop op internet. Uiteraard zijn er ook fanatiekelingen die het A-team busje in het echt nabouwen!

Marktplaats

In 2020 werd er op marktplaats een Nederlandse versie aangeboden voor 18.500 euro. Deze variant is enorm goed gelukt! Hij beschikt over de voorbumper, (extra) mistlampen en ook op het dak zijn alle details aanwezig. Ook op de bullbar is gelet, net als de originele Western Wheels van 10 inch breed en een diameter van 15 inch. Het interieur beschikt over grijze stoelen en een achterbank. Misschien is het meest unieke wel de handtekening van Face, één van de leden van The A-Team. Helaas is deze wagen op dit moment niet meer te vinden op marktplaats, maar blijf het in de gaten houden!


B.A. (Bad Attitude) Baracus

Heb jij geen 18 mille klaarliggen, mocht een A-Team busje op je scherm verschijnen? Het is ook mogelijk om een A-Team bus te huren! In Nederland is er een aanbieder die voor zakelijke afname het busje verhuurt. Het is zelfs mogelijk om een B.A. Baracus lookalike erbij te huren. Leuke details zijn de plastic machinegeweren en ammokisten die je het echte A-Team gevoel geven. Voor de liefhebbers zijn er dus genoeg mogelijkheden om je behoefte naar gadgets van het A-Team busje te vervullen!

Foto’s: worldwideauctioneers