Autonieuws Elektrisch Lifestyle & Fun

Tesla’s mogen geen scheetjes meer laten

februari 15, 2022

NHTSA

Dat is het besluit van de National Highway Traffic Safety Administration, de Amerikaanse veiligheidsautoriteit. De Boombox-funtie is sinds 2020 na een software-update te vinden in Tesla’s. Met Boombox kan de bestuurder het geluid van een gewone claxon vervangen door een geluid naar wens dat dan door een speaker aan de buitenkant hoorbaar is. Er is ontelbaar veel keuze in geluiden, zoals verschillende theme songs van films en series, een nies, deurbellen, een V8 of V12, een 64k-modem, een mekkerende geit en nog veel meer.

Fun police

Maar dat is nu verleden tijd, want de NHTSA kan blijkbaar niet lachen om scheetgeluiden uit een Tesla. Volgens de ‘fun police’, zoals Elon Musk de organisatie noemt op Twitter, zorgen de geluiden voor afleiding voor zwakke weggebruikers. Ze horen dan belangrijke geluiden in het verkeer dan niet meer, waardoor de veiligheid in het gedrang komt en het risico op ongevallen toeneemt.

Verplicht signaal

Sinds 2018 is het in de VS verplicht voor hybride voertuigen en EV’s om een waarschuwingsgeluid te laten horen bij snelheden onder de 18,6 mph (30 km/u). Dat geluid moeten voetgangers kunnen horen boven het overige achtergrondgeluid uit.

Niet tijdens het rijden

Hoewel de auto’s worden teruggeroepen, gaat Tesla de hilarische functie niet geheel verwijderen. De autobouwer zorgt ervoor dat de functie niet meer te gebruiken is wanneer de Tesla in een andere versnelling staat dan in P. CNN meldt dat de autobouwer 578.607 auto’s moet aanpassen.

Lees ook: TESLA ROEPT 475.000 AUTO’S TERUG – ‘MOTORKAP’ SPRINGT OPEN