Autonieuws Elektrisch

Tesla Model Y krijgt twee nieuwe spectaculaire kleuren

oktober 22, 2022

Geen toevoeging, maar vervanging

De namen van de twee nieuwe kleuren die Tesla op de in Duitsland geproduceerde Model Y gaat aanbieden zijn ‘Quicksilver’ en ‘Midnight Cherry Red’. Die kleuren gaan het huidige ‘Midnight Silver Metallic’ en ‘Red Multi-Coat’ in de configurator van de Model Y vervangen.

Voordat je gaat rouwen om dat laatste moet je eerst even de foto’s bekijken. De nieuwe kleuren lijken namelijk een behoorlijke upgrade te zijn ten opzichte van hun voorgangers. Tesla omschrijft ze als “highly-pigmented metallic paint” die ontworpen is om te veranderen afhankelijk van je kijkhoek en het licht. Dat effect bereikt Tesla met behulp van de nieuwe spuiterij in Duitsland. Daarmee kan Tesla de kleuren in 13 lagen aanbrengen, met een diepere uitstraling voor de laklaag tot gevolg.

Prijzige optie

Uiteraard zijn deze nieuwe, geavanceerde lakkleuren niet goedkoop. Ze zijn bovendien alleen leverbaar op de Model Y Long Range en Performance. In de Nederlandse configurator van Tesla hebben Quicksilver en Midnight Cherry Red een meerprijs van respectievelijk €3.000 en €3.200. Ter vergelijking: Midnight Silver Metallic kostte €1.600 en Red Multi-Coat stond voor €2.000 in de configurator. Die twee kleuren zijn overigens nog wel leverbaar op de standaardversie van de Model Y.

Quicksilver op de Tesla Model Y

Niet voor iedereen

Tesla meldt verder dat de nieuwe kleuren nog niet voor de hele wereld leverbaar zijn. Momenteel komen alleen klanten in Europa en het Midden-Oosten in aanmerking voor de nieuwe kleuren. Dat komt omdat deze markten bediend worden door de Duitse Tesla-fabriek.

In de overige fabrieken van Tesla – in Amerika en Shanghai – zijn de spuitcabines nog niet van het niveau dat ze de kleuren Quicksilver en Midnight Cherry Red kunnen aanbrengen. Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, Tesla voor de andere markten ook nieuwe kleuropties gaat aanbieden.

Leuk weetje: de Tesla Roadster die Elon Musk de ruimte in lanceerde met een SpaceX-raket in 2018, was ook al gespoten in Midnight Cherry Red.