Autonieuws

Tesla Model 3 Performance: dit moet je weten!

april 24, 2024

Aandrijflijn Tesla Model 3 Performance

Een Performance-aandrijfunit van de nieuwste generatie op de achteras en een motor op de vooras maakt een systeemvermogen van meer dan 338 kW (460 pk) mogelijk en laat Model 3 Performance van 0 naar 100 km/u accelereren in 3,1 seconden, met een topsnelheid van 262 km/u.

Lichtgewicht 20-inch wielen

Dit extra vermogen wordt op de weg overgebracht via gesmede aluminium 20-inch wielen, met nieuwe zomerbanden voor hoge prestaties. De breedte van de banden en wielen verschilt voor en achter, wat zorgt voor een scherper bochtgedrag, een verbeterde voorspelbaarheid en meer tractie bij het uitkomen van bochten, zowel op de weg als op het circuit. 

Tesla Model 3 Performance

Nieuwe adaptieve dempingstechnologie

De volledig nieuwe adaptieve dempingstechnologie van Model 3 Performance wordt aangestuurd door Tesla’s eigen software die is geïntegreerd in de Tesla Vehicle Dynamics Controller (VDC). Dit systeem van de nieuwste generatie maakt zeer sportief rijden mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van het dagelijkse gebruiksgemak. 

Verbeterd onderstel met High Performance-remmen en Track Mode 

Tesla heeft de hardware in het chassis aanzienlijk verbeterd om het onderstel geschikt te maken voor de hogere prestaties van de aandrijflijn en de wielophanging. De verbeterde structurele stijfheid, geüpdatete veren, stabilisatorstangen en rubbers zorgen voor een onderstel dat hogere prestaties aankan en uiterst alert reageert op de input van de bestuurder. 

De voor circuitgebruik geschikte remmen worden nu standaard geleverd met High Performance-remblokken voor een directere vertraging, hogere thermische limieten en een langere levensduur. Model 3 Performance is voorzien van rode remklauwen. 

Track Mode van de nieuwste generatie omvat nu een adaptieve regeling van de vering in combinatie met een voor de hoogste prestaties geoptimaliseerde aandrijflijn die onmiddellijk reageert op de input van de bestuurder. Bij ingeschakelde Track Mode kan de wegliggingskarakteristiek, de stabiliteitsregeling en de mate van regeneratief remmen aan de persoonlijke voorkeur van de bestuurder worden aanpast via de vernieuwde gebruikersinterface. 

Al deze veranderingen zorgen samen voor een rijervaring die de commando’s van de bestuurder nog nauwkeuriger opvolgt, zodat het hogere prestatieniveau zowel op de weg als op het circuit optimaal kan worden gebruikt.

Nieuwe look voor Tesla Model 3 Performance

Model 3 Performance heeft een design gekregen dat zich meer onderscheidt ten opzichte van de andere uitvoeringen. De nieuwe voor- en achterzijde hebben een agressievere styling, specifieke aerodynamica en geïntegreerde koelkanalen die samen met de diffusor aan de achterzijde en de Carbon Fiber spoiler de downforce en stabiliteit op hoge snelheden verbeteren.

Veel koolstofvezel 

De nieuwe sportstoelen zijn voorzien van verbeterde zijkussens en wangen voor meer zijdelingse steun in bochten. Ze kunnen ook worden verwarmd en geventileerd. De voor het eerst door Tesla toegepaste afwerking van de trim in Carbon Fiber maakt Model 3 Performance extra onderscheidend ten opzichte van de andere uitvoeringen van Model 3. 

Verrassend betaalbaar

De prijs van de Tesla Model 3 Performance start in Nederland bij 56.990 euro. De leveringen beginnen in het tweede kwartaal. De reguliere Model 3 start bij 41.990 euro.

Tesla Model 3 Performance

Tesla Model 3 Performance