Autonieuws

Tesla-kopers woedend om hoge korting en bestormen showroom (VIDEO)

januari 10, 2023

Prijs Model 3

Nederlanders die het ‘goedkoopste’ Tesla-model willen, moeten flink in de buidel tasten. Tesla verlangt in ons land 52.000 euro voor een basis Model 3. Een stevige prijs, zeker als je het vergelijkt met wat ze er in China voor vragen: omgerekend slechts 31.500 euro. Het prijsverschil is voor een deel logisch te verklaren. Het model rolt in China van de band en hoeft niet verscheept te worden. Van importbelasting is ook geen sprake. Maar zelfs voor China is het een scherpe prijs voor een Model 3.

Korting

Tesla geeft in China momenteel namelijk 10 procent korting op veel modellen. Ook de Model Y is daardoor extra aantrekkelijk geprijsd en heeft een prijskaartje van 35.630 euro. Tesla probeert Chinezen zo weg te lokken bij Chinese fabrikanten van elektrische auto’s, zoals Ora, Polestar, BYD, MG, Smart en de lijst gaat zo nog wel even door…

Woedend

Niet iedereen in China is blij met de plotselinge prijsdaling. Chinezen die net een Tesla hebben gereserveerd, profiteren niet van de flinke korting. De auto’s van de aanstaande Tesla-eigenaren zijn al 10 procent in waarde gedaald, voordat ze überhaupt in ontvangst zijn genomen. In de Chinese steden Chengdu en Xiaoshan trokken ze daarom massaal als een stel Bolsonaristas naar de lokale Tesla-showrooms. In de video hieronder zie je de boze meute in actie.

50.000 euro verschil

Het is niet de eerste keer dat Tesla plotseling de prijs van hun auto’s stevig aanpast. In 2019 nam het merk in Nederland maatregelen om zich te weren tegen concurrentie van Audi en Jaguar, die de e-tron en I-Pace op de markt brachten. Nederlanders die eind februari 2019 een Model S hadden gekocht, waren flink de klos. Begin maart was de elektrische sedan ineens 10.000 euro goedkoper. Het prijskaartje van de Model S P100D met Ludicrous Performance ging zelfs van 150.000 euro naar 98.300 euro. Sommige Nederlandse Tesla-eigenaren slapen daar nog steeds slecht van.

Hoe bizar lang je met een Tesla in de sneeuwstorm in de file kunt staan lees je hier

Lees ook: