Achtergrond Autonieuws Lifestyle & Fun

Te koop: gloednieuwe Porsche Carrera GT

maart 14, 2022

Klassieke kleurstelling

Deze Carrera GT is in Silver metallic en heeft een Terracoatt lederen interieur. Het is een klassieke combinatie voor de GT, maar desalniettemin een hele fraaie. Dit exemplaar komt uit 2004 en is nummer 154 van de in totaal 1.270 geproduceerde GT’s.

Brute machine

In de Carrera GT ligt de legendarische 5.7-liter V10 middenmotor, met 612 pk op de achterwielen. In tegenstelling tot de Ferrari Enzo, de grootste concurrent, moet je met de hand schakelen. Heerlijk! Omdat Porsche veel carbon heeft gebruikt in de GT, weegt de auto slechts 1.380 kilogram. De topsnelheid bedraagt daardoor ook ruim 330 km/u en een sprint van 0 naar 100 duurt 3,9 seconden.

Lees ook: FERRARI ENZO CRASHT IN NEDERLAND – SCHADE GIGANTISCH

De prijs

Om het maar even genoemd te hebben als vergelijking, de nieuwprijs van de Porsche Carrera GT was in 2004 bijna 650.000 euro. De vraagprijs voor dit specifieke exemplaar is – schrik niet – 3,5 miljoen dollar. Yikes! Dit is hoog, zelfs naar Carrera GT normen. Zo werd begin dit jaar nog een Carrera GT met dezelfde kleurstelling en ‘maar’ 250 mijlen op de klok, verkocht voor 2 miljoen dollar. Is een verschil van 225 mijl anderhalf miljoen waard? Waarschijnljk niet. Maar goed, voor die 3,5 miljoen heb je wel een gloednieuwe Carrera GT, waarin waarschijnlijk alleen de fabrieksmedewerker nog heeft gezeten.