Fun

Te koop: enorme autocollectie van Nederlandse verzamelaar

maart 28, 2023

Sommigen van jullie weten inmiddels misschien al om wie het hier gaat. Deze verzameling youngtimers, supercars én alledaagse auto’s behoort namelijk toe aan Rick van Stippent. Hij is de oprichter en eigenaar van Stipt Polish Point, een autopoetsbedrijf dat vooral op YouTube en social media behoorlijk bekend is vanwege het ‘fabrieksnieuw’ – een graag gebezigde kreet door de autopoetser – maken van auto’s. Het autopoetsen heeft Van Stippent in ieder geval geen windeieren gelegd, want door de jaren heen bouwde de ondernemer een indrukwekkende autocollectie op met youngtimers, klassiekers, supercars én alledaagse modellen uit het verleden.

De autocollectie van Stipt Polish Point

Van Stippent zette maar liefst 43 auto’s te koop. Al scrollend door het lijstje komt een hoop lekkers voorbij. Wat te denken van een volledig originele Alpina B5 en B6, een Renault Clio V6, een Ferrari 348 TS of een Toyota Supra uit 1994? Aan het lijstje lijkt haast geen einde te komen. Van Stippent is daarnaast een behoorlijke Ford-liefhebber, want in de collectie zijn een aantal bijzondere en zeldzame exemplaren opgenomen. Een originele Ford Mondeo ST200 uit 2000 en een Ford Escort RS Cosworth behoren tot de verzameling, maar er staat ook een op het oog doodnormale Focus 1.6 Ghia in de etalage van Rick.

Wat alle auto’s in ieder geval gemeen hebben is dat er in cosmetisch opzicht goed voor is gezorgd en ze waarschijnlijk het grootste deel van hun tijd bij Van Stippent binnen door hebben gebracht. Dat is ook wel terug te zien in de vraagprijzen, want die zijn niet mals. Zo is de eerder aangehaalde ‘gewone’ Ford Focus in de ogen van Van Stippent maar liefst 24.950 euro waard! De goedkoopste auto uit de collectie is een Peugeot 405 SR die 5.950 euro moet opbrengen, maar het gat met de op één na goedkoopste auto is vrij groot. Dat is namelijk een Ford Fiesta RS Turbo uit 1990 die voor 19.950 euro van eigenaar wisselt.

Reden van verkoop

In onderstaande video van een tijdje terug geeft Rick van Stippent vanaf 20:00 een rondleiding langs zijn autocollectie. Waarom hij zijn omvangrijke verzameling van de hand wil doen, blijft voorlopig gissen. Gezien de relatief hoge vraagprijzen lijkt het er niet op dat de auto’s snel hun huidige nest gaan verlaten, maar het is natuurlijk maar net wat de gek ervoor geeft. Dus, wie biedt?