Autonieuws

SV9 Competizione, een Corvette C6 met identiteitscrisis

februari 18, 2023

Zeldzame auto, zo’n SV9 Competizione

De SV9 Competizione is in juli 2009 geïntroduceerd in San Francisco. De makers van de aangepaste Corvette hebben zich laten inspireren door de Alfa Romeo 8C Competizione. Met name de achterkant is enorm herkenbaar wanneer je vergelijkt met de achterkant van de Alfa Romeo. Het doel was om 1.000 exemplaren van de SV9 Competizione te produceren, maar dat aantal lijkt nooit gehaald.

Scherpe prijs

Op motorisch vlak heeft de Italiaanse Amerikaan wat meer power. De auto kreeg een kleine vermogensupgrade van 50 pk, waardoor hij op 450 pk uitkwam. De auto werd aangeprezen voor 99.995 dollars, voor die tijd een koopje. Hier kwamen de belastingen nog bij op, maar het was inclusief de V8 van de Corvette. De auto sprint in net iets meer dan 4 seconden naar 100 km/u en de topsnelheid blijft 300 km/u. 


SV9 Competizione


SV9 Competizione


SV9 Competizione

Corvette C6

De Corvette C6 is een sportauto geproduceerd door het Amerikaanse Chevrolet (onderdeel van General Motors) van 2005 tot 2013. Het was de opvolger van de Corvette C5. De auto werd geleverd als coupé en als cabriolet. De auto was verkrijgbaar met een 6,0-liter V8-motor die vermogens leverde variërend van 400 tot 612 pk, afhankelijk van de uitvoering. De C6 was ook uitgerust met een geavanceerde ophangingstechnologie, waardoor de auto zeer verrassend wendbaar reed. Het interieur van de Corvette C6 was stijlvol en modern en bood de bestuurder en passagiers een comfortabele rijervaring.

Fotografie: Mecum Auctions