Autonieuws

Smart #3 komt in vier verschillende uitvoeringen

september 4, 2023

Design Smart #3

Sportief en verfijnd, dat is de beste beschrijving van het design van de Smart #3. Het model heeft een sportieve coupé-carrosserie, atletische welvingen en een krachtige ‘haaienneus’, geheel in lijn met andere Smart-modellen, zoals de #1.

Vier uitvoeringen

Er komen vier uitvoeringen van de Smart #3 beschikbaar, waaronder een gelimiteerde 25th Anniversary Edition. Andere uitvoeringen zijn de Pro+, Premium en de BRABUS.

Smart #3 25th Anniversary Edition

Pro+, Premium en BRABUS

De Pro+ is vormgegeven met verborgen deurgrepen. Deze uitvoering wordt geleverd met een 12,8-inch centraal display, evenals snelweg- en file-assistenten en een optie voor draadloos opladen voor smartphones. De luxere Premium heeft CyberSparks LED+ koplampen, sfeerverlichting in het interieur en een Beats geluidssysteem. De BRABUS-uitvoering slaat een sportievere richting in, met grotere wielen, sportieve pedalen, een speciaal ontwikkeld motorgeluid voor een autosportgevoel en vierwielaandrijving (AWD).

Smart #3 25th Anniversary Edition

De 25th Anniversary Edition combineert de kenmerken van de Premium en designelementen van BRABUS, een actieradius van 455 km, 22 kW AC-opladen en een infotainmentsysteem bestaande uit een 12,8-inch centraal display, een 9,2-inch HD-instrumenten-paneel, een 10 -inch head-up display en een Beats-geluidssysteem met 13 luidsprekers. De 25th Anniversary Edition is verder uitgevoerd in wit met rode accenten, zwart-wit lederen stoelen, een uniek ‘galaxy’-panoramadak en een sportieve carrosserie.

Smart #3 BRABUS

Aandrijflijnen Smart #3

De #3 is verkrijgbaar met verschillende aandrijflijnen. Het piekvermogen varieert van 315 kW voor de BRABUS tot 200 kW voor de andere uitvoeringen. Qua acceleratie presteert de #3 nog sportiever dan de #1. De BRABUS-versie accelereert van 0 tot 100 km/u in slechts 3,7 seconden, terwijl de Pro+ dat als instapmodel in 5,8 seconden doet. De SUV-coupé heeft een rijbereik van tussen de 435 en 455 km volgens de WLTP-testnorm. Dankzij DC-snellaadtechnologie met een vermogen tot 150 kW laadt de Smart #3 in minder dan 30 minuten op van 10 tot 80 procent.

Topman aan het woord

Dirk Adelmann, CEO Smart Europe, zegt: “Onconventioneel zijn heeft altijd deel uitgemaakt van de identiteit van Smart. Met de Smart #3 breiden we ons aanbod uit in de categorie volledig elektrische compacte SUV’s, die voldoen aan alle rijbehoeften in de stad en in voorstedelijke omgevingen, en evolueren we verder naar een sportiever coupédesign.”

Smart #3 in Nederland begin 2024 beschikbaar

De Smart #3 is vanaf begin 2024 beschikbaar in Nederland. Vanaf 4 september kunnen klanten zich inschrijven op smart.com om als eerste exclusieve informatie te ontvangen en op de hoogte te blijven over verdere ontwikkelingen rond de #3.


Smart #3 25th Anniversary Edition


Smart #3 Pro+


Smart #3 BRABUS