Autonieuws

Skoda tovert Enyaq om tot camper met vier slaapplekken

juli 26, 2022

Kamperen

Sinds de coronacrisis is kamperen extra populair. Niet alleen met een tentje, maar ook caravans en campers zijn momenteel niet aan te slepen. Eigenaren van een Skoda Enyaq hebben voortaan geen last meer van lange levertijden van een caravan, vouwwagen of camper. Skoda UK heeft namelijk een camperversie van de elektrische SUV gemaakt. Hij heet de Skoda Enyaq iV 80 FestEVal – een verwijzing naar het festivalseizoen – en is uitgerust met een ‘kampeerunit’ van het Tsjechische kampeermerk Egoe en een daktent.

Hotelkamer

De kampeerunit lijkt op een langwerpige doos, die achterin de Enyaq ligt. Daar kunnen twee personen op slapen, want er liggen twee matrassen op. Door de unit uit te schuiven, krijg je toegang tot een kookplaat, een inklapbare spoelbak met kraan en slang, een klein aanrecht om maaltijden te bereiden en een paar opbergvakken voor het bestek en keukengerei.

Daktent

Op het dak kunnen ook twee personen overnachten. De dakkoffer tover je om tot een tent door hem open te klappen. In de dakkoffer zit ook een laddertje, dat je tegen de Enyaq kunt plaatsen, zodat je omhoog kunt klimmen. De tent is voorzien van een lamp en een kleine ventilator die gebruikmaakt van zonne-energie. De Skoda Enyaq iV 80 FestEVal gaat helaas niet in productie, maar moet enkel aantonen wat er allemaal mogelijk is met de grote EV.