Autonieuws

RVO waarschuwt voor organisaties die SEPP-subsidie voor jou aanvragen

oktober 23, 2023

Niet nodig

Het uit handen geven van een SEPP-subsidieaanvraag is volgens de RVO totaal niet nodig. “Je vraagt bij RVO subsidie aan voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Dit doe je nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Via ons platform bekijk en beheer je eenvoudig je aanvraag”, aldus RVO.

Doe het gewoon zelf

Het advies van RVO is om geen gebruik te maken van organisaties die online actief zijn met het aanbod om SEPP voor jou aan te vragen. Het is namelijk online heel goed zelf te regelen. Je moet alleen de juiste documenten bij de hand hebben. Geen held achter de computer? Vraag dan een familielid of goede vriend met ‘computerervaring’ om hulp.

SEPP aanvragen

Voor het online aanvragen van SEPP heb je een DigiD nodig. Via deze link is het eenvoudig om SEPP aan te vragen. Dankzij deze subsidie krijgen particulieren een ‘korting’ van 2.950 euro op een nieuwe elektrische personenauto. Er is nog ongeveer 33 miljoen euro beschikbaar. Er is reeds 34 miljoen euro vergeven. De subsidie van 2.950 euro krijgt de koper van de elektrische auto in een keer terug, maar het is ook mogelijk om in combinatie met een private lease-contract subsidie te krijgen. Het maandbedrag wordt dan iets lager.

Eisen auto

De auto moet wel aan bepaalde eisen voldoen. De auto is bijvoorbeeld nieuw, is 100% elektrisch, staat op of na 1 januari 2023 op jouw naam in het kentekenregister, heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer (WLTP) en heeft een oorspronkelijke nieuwprijs van minimaal 12.000 euro en maximaal 45.000 euro. De auto moet na SEPP-goedkeuring minimaal drie jaar op naam staan. Saillant detail: de auto hoeft nog niet geleverd te zijn als je subsidie aanvraagt.